Spelmusik, distanskurs

Ansökan stängd
Skola:
Framnäs folkhögskola
Plats:
Öjebyn - Norrbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Godkända antagningsuppgifter. Se www.framnas.nu

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Erik Lundström

Telefon: +46911231150

E-post:
erik.lundstrom@framnas.nu

Är du intresserad av att spel och att skapa musik? Vill du prova på att komponera och producera musik till spel?

 

SPELMUSIK DISTANS

Tillsammans med Arctic Game Lab erbjuder Framnäs folkhögskola en distanskurs inom musikskapande för spel som förbereder dig för vidare studier till ett yrke i en växande industri för spel, multimedia och IT.

Spelmusik distans är en ettårig, CSN-berättigad kurs på halvfart. Den passar dig som är intresserad av spel och att skriva musik till just spel. Kanske vill du söka till vår utbildning Spelmusik och behöver verktygen för att komma igång med ditt musikskapande?

Under kursens gång kommer du få en introduktion i adaptiv musik, ljuddesign, programmering och musikproduktion. Du får även praktiska uppgifter såsom att skriva musik enskilt och ibland i grupp. Undervisningen består i huvudsak av gemensamma distanslektioner med klassen, men du kommer även få enskild handledning av våra lärare.

Eftersom kursen är på distans utan träffar på skolan behöver du själv ha en dator och ett inspelningsprogram, helst något som används i kursen (se listan för programvaror nedan) men det går också bra med något annat program.

 

UNDER KURSEN BERÖR VI ÄMNEN SOM:

 • Adaptiv musik
 • Ljuddesign
 • Musikproduktion
 • Låtskrivning
 • Implementering/Programmering
 • Musikteori
 • Arrangering

 

PROGRAMVAROR SOM ANVÄNDS I KURSEN

 • Logic Pro
 • Ableton live
 • Elias studio
 • Fmod studio
 • Weiss
 • Unreal
 • Unity
 • Visual studio (C#)

 

LÄRARE

Martin Schultz – Adaptiv musik

Gustav Afsahi – Ljuddesign, musikproduktion

Leyli Afsahi – Låtskrivning, musikteori

 

ARTIC GAME LAB

Arctic Game är norra Europas snabbast växande spelkluster som arbetar för att skapa en strategisk plattform för spelindustrin i norra Sverige; med affärsutveckling, investeringsstöd, spelutbildningar och event för att bygga en stark spelgemenskap. Läs mer om Artic Game Lab HÄR.

 

ANSÖKAN

Ansök till Spelmusik distans via vår hemsida senast 1 juni 2022. Tillsammans med din ansökan vill vi också att du skickar in en enkel inspelning av en låt som du själv har gjort. Skicka inspelningen till musikproduktion@framnas.nu och skriv “Ansökan Spelmusik distans 2022” som ämne/rubrik för ditt e-postmeddelande.

 

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om kursen, din ansökan eller skolan? Maila dina funderingar till info@framnas.nu, vi svarar gärna på dina frågor!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursdeltagaren väntas ha kunskaper i att komponera musik och ljud för interaktiva miljöer som efterfrågas i it- och spelbranchen

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.framnas.nu/utbildningar/konstnarliga-och-kreativa-utbildningar/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/