Folk- och världsmusik

Ansökan stängd
Skola:
Framnäs folkhögskola
Plats:
Öjebyn - Norrbottens län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov på Framnäs folkhögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Erik Lundström

Telefon: 0911-23 11 00

E-post:
erik.lundstrom@framnas.nu

Ge din spelglädje allt utrymme du önskar, med ensemblespel, festivaler, spelningar och spännande gästlärare i kursen Folk- och världsmusik vid Framnäs folkhögskola.

FOLK- OCH VÄRLDSMUSIK PÅ FRAMNÄS

Möten mellan människor, musiker och genrer står i centrum i kursen Folk- och världsmusik. Vi spelar folklig musik från i huvudsak Norden, Balkan och Irland och jobbar med spännande gästlärare.

Folkband på turné stannar ofta till och ger workshops i kursen. Vi lägger stor vikt vid ensemblespel med lärare som är specialiserade i de olika genrerna. Många spelningar ger dig scenvana och vi åker gärna utomlands för studier av olika stilar, till exempel Irland, Bulgarien och Makedonien.

Den kreativa miljön på Framnäs med musikstudenter i olika genrer, dansare, konststudenter och en musikhögskola i närheten ger många tillfällen till både utvecklande samarbete och härlig samvaro.

Läs mer om Folk- och världsmusik eller våra andra musikkurser på Framnäs folkhögskolas hemsida eller maila dina funderingar till erik.lundstrom@framnas.nu.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.framnas.nu/kurser/folk-och-varldsmusik/

Fler kurser inom: Musik Visor Improvisation Folkmusik

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/