• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  1 april 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Ge din spelglädje allt utrymme du önskar, med ensemblespel, festivaler, spelningar och spännande gästlärare i kursen Folk- och världsmusik vid Framnäs folkhögskola.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov på Framnäs folkhögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Erik Lundström

Telefon: 0911-23 11 00

E-post:
erik.lundstrom@framnas.nu

FOLK- OCH VÄRLDSMUSIK PÅ FRAMNÄS

Möten mellan människor, musiker och genrer står i centrum i kursen Folk- och världsmusik. Vi spelar folklig musik från i huvudsak Norden, Balkan och Irland och jobbar med spännande gästlärare.

Folkband på turné stannar ofta till och ger workshops i kursen. Vi lägger stor vikt vid ensemblespel med lärare som är specialiserade i de olika genrerna. Många spelningar ger dig scenvana och vi åker gärna utomlands för studier av olika stilar, till exempel Irland, Bulgarien och Makedonien.

Den kreativa miljön på Framnäs med musikstudenter i olika genrer, dansare, konststudenter och en musikhögskola i närheten ger många tillfällen till både utvecklande samarbete och härlig samvaro.

Läs mer om Folk- och världsmusik eller våra andra musikkurser på Framnäs folkhögskolas hemsida eller maila dina funderingar till erik.lundstrom@framnas.nu.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.framnas.nu/kurser/folk-och-varldsmusik/

Fler kurser inom: Musik Visor Improvisation Folkmusik

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot - de är gränslösa - vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln