Film- och serieproduktion - distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Kalix folkhögskola
Plats:
Kalix - Norrbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
3 jun 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Utbildningen är eftergymnasial. Körkort är en merit vid antagning. Efter sista ansökningsdag sker kompletterande antagningar om lediga platser finns.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 12 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Kostnader: Kost- och serviceavgift: 6 000 kr

Kontakt: Anders Durvall

Telefon: 070-190 15 62

E-post:
anders.durvall@kalixfolkhogskola.se

En utbildning för dig som brinner för film och TV-serier, att berätta en story och att arbeta med olika effekter med hjälp av rörligt bildmaterial. Utbildningen är en grundläggande filmutbildning!

Målet med utbildningen hos oss är att ge en bred grundläggande teoretisk kunskap och praktisk kännedom om yrkesroller och arbetssätt inom produktion av dramatiserad långfilm och TV-serier. Utbildningen är upplagd i ett antal veckor på plats i Kalix där vi mestadels arbetar praktiskt i workshopform och resterande tid bedrivs som fjärrstudier där du under utbildningen också praktiserar hos produktionsbolag eller teknikuthyrningsbolag för att nå nödvändiga förkunskaper i praktiskt produktionsarbete, olika yrkesroller och den teknik som används. Denna modell möjliggör också att du jämsides med utbildningen får möjlighet att skapa dig goda kontakter i den bransch som du senare kommer att jobba inom.  Eftersom utbildningen till stor del läses som fjärrstudier kan du vara bosatt var som helst i landet, däremot behöver du närvara vid de träffar som äger rum på skolan några gånger per år. Du behöver också befinna dig på en plats där du har möjlighet att få praktik.  Utbildningen är yrkesförberedande och ger efter genomgången utbildning nödvändiga kunskaper för att arbeta som assistent i film och serieproduktion inom respektive yrkesfunktion.

Utbildningen innehåller följande delar:

 • Gruppdynamik och teamwork
 • Manuskript, dramaturgi och manusnedbrytning
 • Produktionsplanering och budgetering
 • Förproduktion
 • Bildberättande
 • Foto, El, Ljus, Ljud
 • Scenografi och rekvisita
 • Platsrek och inspelningsmiljöer
 • Redigering och ljudefterbearbetning
 • Kunskap om olika yrkesfunktioner
 • Terminologi och fackspråk
 • Praktik
 • Avtalsvillkor och arbetarskydd för branschen

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.kalixfolkhogskola.se/film-och-serieproduktion/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Kalix folkhögskola

Vår sprakande folkhögskola är belägen i Kalix, där älven möter havet. Du hittar oss några kilometer utanför centrum, ett stenkast från den stilla Kalixälven och bara fem mil från gränsen till Finland. För den som gillar att röra på sig finns det mesta man kan tänka sig inom räckhåll: flera gym, sim- och sporthall, underbara skidspår, multiarena, golfbana, fiskevatten och mycket annat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kalix folkhögskola
Näsbyvägen 16
952 62 Kalix

Telefon: 0923-666 10
E-post: info@kalixfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.kalixfolkhogskola.se/