Kalix folkhögskola

Folkhögskolan i Kalix måste ha ett av landets finaste lägen. Vi finns två kilometer utanför centrum, ett stenkast från den vilda Kalixälven och bara fem mil från den finska staden Torneå. För den som gillar att röra på sig finns det mesta man kan tänka sig inom räckhåll: flera gym, sim- och sporthall, underbara skidspår, multiarena, golfbana, fiskevatten och mycket annat. Med lokalbussen tar du dig på några minuter till butikerna, biblioteket och allt annat som en modern centralort erbjuder.

Kalix folkhögskola

Skolan har internat för den som önskar och frukost och lunch serveras i restaurangen. Där serveras hemlagad husmanskost med en färgsprakande salladsbuffé, och självklart finns det alternativ för vegetarianer, veganer eller för den som behöver specialkost av hälsoskäl. Vi är en öppen skola i den bemärkelsen att lokaler och teknik (radiostudio, redigeringsrum med mera) är tillgängliga dygnet runt, något som inte minst våra internatgäster uppskattar.

Utöver dina studier och din resa mot nya möjligheter kommer du att få uppleva den speciella gemenskap som får näring av att människor kommer samman och strävar åt samma håll. Som kursdeltagare på Kalix folkhögskola kommer du också att få stifta bekantskap med evenemang som blueskväll, filmgala, pubkväll, klåddabakning och kanhända en tur till Jokkmokks berömda vintermarknad. Kanske har du själv lust att anordna något som sätter ytterligare sprätt på stämningen?

Kalix folkhögskola anordnar både på plats-utbildningar och sådana som körs på distans. Utöver vårt spännande utbud här nedan, driver vi uppdragsutbildningar som etableringskurser för nyanlända och SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs) för dig som saknar slutbetyg från grundskolan eller gymnasiet. Deltagare i de kurserna utses av arbetsförmedlingen.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Kalix folkhögskola är tillgänglig för personer med rörelsehinder och för hörselskadade.

Hitta hit

Postadress:
Näsbyvägen 16
952 62 Kalix

Telefon: 0923-666 10
Fax: 0923-666 19

E-post:
info@kalixfolkhogskola.se

Webbadress:
www.kalixfolkhogskola.se

Huvudman:
Studieförbundet Vuxenskolan

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 48 bäddar