Kalix folkhögskola

Folkhögskolan i Kalix måste ha ett av landets finaste lägen. Vi finns några kilometer utanför centrum, ett stenkast från den vilda Kalixälven och bara fem mil från den finska staden Torneå. För den som gillar att röra på sig finns det mesta man kan tänka sig inom räckhåll: flera gym, sim- och sporthall, underbara skidspår, multiarena, golfbana, fiskevatten och mycket annat. 

Kalix folkhögskola

Skolan har internat för den som önskar och det går att köpa lunch som serveras i restaurangen. Där serveras hemlagad husmanskost med en färgsprakande salladsbuffé, och självklart finns det alternativ för vegetarianer, veganer eller för den som behöver specialkost av hälsoskäl. 

Utöver dina studier och din resa mot nya möjligheter kommer du att få uppleva den speciella gemenskap som får näring av att människor kommer samman och strävar åt samma håll. Som kursdeltagare på Kalix folkhögskola kommer du också att få stifta bekantskap med olika evenemang och det kan vara allt från en blueskväll, filmgala, pubkväll till klåddabakning eller en tur till Jokkmokks berömda vintermarknad. Kanske har du själv lust att anordna något som sätter ytterligare sprätt på stämningen?

Kalix folkhögskola anordnar både på plats-utbildningar och sådana som körs på distans. Utöver vårt spännande utbud, driver vi uppdragsutbildningar som etableringskurser för nyanlända och SMF (Studiemotiverande folkhögskolekurs) för dig som saknar slutbetyg från grundskolan eller gymnasiet. Deltagare i de kurserna utses av arbetsförmedlingen.

Hitta hit

Postadress:
Kalix folkhögskola
Näsbyvägen 16
952 62 Kalix

Telefon: 0923-666 10
Fax: 0923-666 19

E-post:
info@kalixfolkhogskola.se

Webbadress:
www.kalixfolkhogskola.se

Huvudman:
Studieförbundet Vuxenskolan

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 48 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Nyheter från Kalix folkhögskola