Allmän kurs på gymnasienivå

Behörighetsgivande kurs Örebro folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år beroende på tidigare studieresultat.
 • Ansök senast:
  15 apr 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Godkända betyg i SV/SVA, MA och EN åk9 eller motsvarande. Vi antar genom att väga samman tidigare studieresultat med en intervju som sker på skolan under maj-juni.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Maria Norberg

Telefon: 070-101 69 81

E-post:
maria.norberg@orebrofolkhogskola.se

Vad läser man?

Allmän kurs gymnasienivå är för dig som vill genomföra gymnasiala studier för att sedan kunna söka arbete eller studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Studier på allmän kurs gymnasienivå innebär att du läser svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion. Till stor del läses ämnena tematiskt och du arbetar med att utveckla olika förmågor. Några timmar i veckan ordnas lärarledd studieverkstad där deltagarna kan få mer hjälp med pågående uppgifter. Skapande och hälsa finns också på schemat i syfte att få arbeta praktiskt. Under året bryter vi även den vanliga undervisningen för gemenskapsdagar, friluftsdagar och olika kulturella aktiviteter. Alla deltagare på allmän kurs tillhör en basgrupp samt har en egen mentor som man träffa kontinuerligt för planering av studier och coachande samtal. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.orebrofolkhogskola.se/allman-kurs

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Örebro folkhögskola

Skolan är lokaliserad till två platser: Örebro som är en dagfolkhögskola och Götabro Kursgård med internat. I Örebro är profilen idrott, livsfrågor och ledarskap. På Götabro är profilen teologi och ledarskap.

 

Läs mer om skolan

Postadress:
Örebro folkhögskola
Poesigatan 20 C
703 71 Örebro

Telefon: 019-20 89 70
E-post: info@orebrofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.orebrofolkhogskola.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln