Allmän kurs på gymnasienivå

Ansökan stängd
Skola:
Örebro folkhögskola
Plats:
Örebro - Örebro län
Längd:
beroende på tidigare studieresultat.
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Godkända betyg i SV/SVA, MA och EN åk9 eller motsvarande. Vi antar genom att väga samman tidigare studieresultat med en intervju som sker på skolan under maj-juni.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Maria Norberg

Telefon: 070-101 69 81

E-post:
maria.norberg@orebrofolkhogskola.se

 

Vad läser man?

Allmän kurs gymnasienivå är för dig som vill genomföra gymnasiala studier för att sedan kunna söka arbete eller studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Studier på allmän kurs gymnasienivå innebär att du läser svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion. Till stor del läses ämnena tematiskt och du arbetar med att utveckla olika förmågor. Några timmar i veckan ordnas lärarledd studieverkstad där deltagarna kan få mer hjälp med pågående uppgifter. Skapande och hälsa finns också på schemat i syfte att få arbeta praktiskt. Under året bryter vi även den vanliga undervisningen för gemenskapsdagar, friluftsdagar och olika kulturella aktiviteter. Alla deltagare på allmän kurs tillhör en basgrupp samt har en egen mentor som man träffa kontinuerligt för planering av studier och coachande samtal. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.orebrofolkhogskola.se/allman-kurs

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Örebro folkhögskola

Vi utgår från en helhetssyn på människan. Vi bejakar mångfalden och verkar för allas delaktighet. Du ska få tillfälle att växa, mogna och få utrymme för funderingar över livet. Vi vill tillsammans skapa ett varmt och öppet studieklimat, där du har rätt att vara sedd och hörd, respekterad och involverad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Örebro folkhögskola
Poesigatan 20 C
703 71 Örebro

Telefon: 019-20 89 70
E-post: info@orebrofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.orebrofolkhogskola.se/