Lärjungaskolan

Profilkurs Örebro folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev samt rekommendationsbrev. Anvisningar för dessa finns i ansökningsformuläret.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Krister Petersson

Telefon: 070-101 69 71

E-post:
krister.petersson@orebrofolkhogskola.se

En skola för Jesus efterföljare. Jesus hade ingen bibelskola. Men han inbjöd människor att leva brevid honom. "Följ mig!", sa han och fortsatte gå. Jesus pratade inte bara om kärlek, han levde kärlek. Jesus radikala liv gällde inte bara det "andliga" livet , utan allt liv! Det är grunden för Götabros bibelskola - en skola för efterföljare. Vi tar rygg på Jesus mitt ute på Närkeslätten och följer tillsammans i hans fotspår, till en värld som är i desperat behov av Guds kärlek.

Vill du ge ett år av ditt liv till Gud, dina medmänniskor och - dig själv? På Götabro får du möjlighet att tränas, utvecklas, upptäcka dina gåvor och utmanas i ditt liv vidare med Jesus. Du kommer att lära dig praktiskt och konkret om lärljungaskap, tjänande och ledarskap. Om att möta den som är utsatt, den som har tappat hoppet och om att presentera ett ovanligt liv för vanliga människor. Götabro bibelskola är till för dig som vill ta nya steg. Via undervisning, djupdykningar i Bibeln, mentorskap och praktik vill vi ge dig möjlighet att bli en reflekterande praktiker som ser på världen med Jesu ögon.

Du väljer profilen pionjär, social eller ledarskap och under året möter du människor som vill dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa dig växa. Den största delen av vårterminen är praktik i församlingsmiljö någon stans i världen eller kanske inom någon organisation där du kan utvecklas vidare.

Skolan drivs i nära samarbete med bl.a. teen Challenge, EFK UNG och festivalen Frizon. Välkommen till Götabro, ta chansen att upptäcka vilken plan Gud har för ditt liv.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.gotabro.se/larjungaskolan

Örebro folkhögskola

Genom de allmänna kurserna vänder vi oss till de som vill genomföra grund- och/eller gymnasiala studier. Genom fritidsledarutbildningen vänder vi oss till de som har avklarad gymnasieexamen och vill få en yrkesexamen för att kunna arbeta som fritidsledare. I våra bibelkurser vill vi ge deltagarna möjlighet att bli reflekterande praktiker som ser världen med Jesu ögon. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Örebro folkhögskola
Poesigatan 20 C
703 71 Örebro

Telefon: 019-20 89 70
E-post: info@orebrofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.orebrofolkhogskola.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln