Teaterlinjen

Ansökan stängd
Skola:
Marieborgs folkhögskola
Plats:
Norrköping - Östergötlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 8 jun 2024

Kostnader: Studierna på folkhögskola är kostnadsfria. Du har tillgång till kurslitteratur och datorer. För detta betalas en serviceavgift om 1000 kr per termin.

Kontakt: Magnus Palm

Telefon: 011-21 96 00

E-post:
magnus.palm@marieborg.org

Teaterlinjen - ett år av skapande

På Marieborgs folkhögskolas Teaterlinje har repliker utbytts, roller skapats och uttryck utvecklats i mer än 50 år.

 

Kursens mål

"Teaterlinjen är öppen för sen ansökan fram till 14:e juni"

Vi strävar efter att dina studier på Teaterlinjen skall vara inspirerande, lustfyllda, angelägna och en aning krävande. Tillsammans med deltagare från Regilinjen undersöks den förändrande kraften i scenkonstnärligt arbete – alltifrån fjärde vägen till publikkontakt, från Stanjslavskij till Brecht, från naturalistisk teater till clown med mera. 

Vi utforskar teaterns många uttryck genom diverse olika gestaltningsmetoder och du kommer att fördjupa dig i såväl klassisk dramatik som nyskrivna texter, producera eget material samt laborera med olika kollektiva arbetsmetoder. 

All undervisning sker under handledning av våra erfarna och engagerade lärare. Varje dag inleds med daglig rörelseträning. Under året kommer du få verktyg för att utvecklas vidare inom teater. Utbildningen avslutas med en två veckor lång teaterfestival på “Teater Bråddgatan 34” i centrala Norrköping där du tillsammans med deltagare från Regiutbildningen får pröva dina kunskaper inför publik.

Eftersom teaterarbete är ett lagarbete är det viktigt att du är införstådd med att vi har höga krav på närvaro. Efter den ettåriga grundkursen har du goda förutsättningar att söka dig vidare till andra fortsättningsutbildningar inom teater.

Ekonomi

Undervisningen på Marieborgs folkhögskola är avgiftsfri. Dock betalar alla deltagare en serviceavgift på 1000 kr per termin avsett för försäkringar med mera. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Antagningskrav

Ansökningsprocessen inleds med att du skickar in din ifyllda ansökningsblankett till oss. Vi vill dessutom att du bifogar minst en sida där du berättar om dig själv och din bakgrund och motiverar varför du vill gå Teaterlinjen. Därtill vill vi att du spelar in en video där du presenterar dig själv och framför en kortare monolog eller dikt. Videon ska vara max två minuter.  Därefter kallar vi till intervjuer och antagningsworkshop. Utbildningen bedrivs på gymnasienivå.

Antagningsintervju

Du kallas till en antagningsintervju på skolan och deltar då i en workshop tillsammans med andra sökande. Intervju och workshop tar ta cirka 2,5 timmar. Varmt välkommen att förverkliga din teaterdröm hos oss på Marieborgs folkhögskola!

Sista ansökningsdag 14:e juni!

 

 

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Marieborgs folkhögskola

Marieborgs folkhögskola är en mötesplats för människor i alla åldrar och från många kulturer. Vi utgår från deltagarnas erfarenheter och ger utrymme för reflektion, inspiration och personlig utveckling. Marieborg har tre kursplatser: Herrgården, Fröbel och Hageby.

Läs mer om skolan

Postadress:
Marieborgs folkhögskola
Box 724
601 16 Norrköping

Besöksadress: Marieborgsvägen 15

Telefon: 011-21 96 00
E-post: info@marieborg.org
Webbadress: http://www.marieborg.org/