Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jul 2024 - 19 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Årets sommarkurs vänder sig till dig som börjar känna dig bekväm i de elementära grunderna i tangon och vill utveckla din teknik för att känna trygghet i din dans.

Årets sommarkurs vänder sig till dig som börjar känna dig bekväm i de elementära grunderna i tangon och vill utveckla din teknik för att känna trygghet i din dans, samt för dig som har lite längre erfarenhet men vill krydda din dans med en utökad repertoar.

Vi fokuserar på kroppshållningen, omfamningen, kontakten och tekniken, samt utforskar hur vi kan hitta ett trygg, avslappnat sätt att dansa tillsammans.

Vi kommer att arbeta med musikens dynamik i kombination med nya rörelser och sekvenser för att berika kreativitet med din partner. 

Målet är att du ska känna dig friare att uttrycka dig genom fler möjligheter och variationer för att få bättre flyt och mer njutbara danser.

BRA ATT VETA: Anmälan i par är att föredra, men det går även att anmäla sig som ”singel” så skapar vi jämna par efter hand. Ange om du vill dansa som följare eller förare. 

Handledare: Jarmila har dansat i många år, främst Salsa. Christer har undervisat i tango sedan 2013. Det var tangon som förde dom samman.

Vi träffades första gången på en tangokurs och efter en gemensam resa till Buenos Aires bestämde vi oss för att börja undervisa tillsammans.”

Med kulturen och verktygen från den argentinska tangon som grund erbjuder HolisticTango kurser, workshops, retreats och coaching till individer och grupper med tillämpning inom områdena social, psykologisk, neurologisk, fysiologisk, samt relation och personlig utveckling. De är båda utbildade till Neurotango® Practitioner i Berlin.

”Vår mission är att skapa glädje och personlig utveckling genom kontakten i Tangon.”

 

Fler kurser inom: Dans Tango

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/