Clown möter text

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Sommarens clownkurs för dej som vill jobba med fysisk humor, publikkontakt och scenisk närvaro. Vi jobbar med den clowntradition som har sina rötter i commedia dell’arte.

Sommarens clownkurs för dej som vill jobba med fysisk humor, publikkontakt och scenisk närvaro. Vi jobbar med den clowntradition som har sina rötter i commedia dell’arte. Vi använder oss av neutralmask för att jobba med teknik, halvmask och clownnäsa för att utforska expressivitet och karaktärer. Varje deltagare får möjlighet att utveckla sin clown och sitt uttryck. Vi strävar efter att acceptera och förvalta det som uppstår i nuet, att ge sig in i improvisationer och situationer där både lek och allvar ryms. Alltid med lust, ärlighet och modet att stå med brallorna nere. 

I god tid kommer scener skickas ut till deltagarna som vi kommer att jobba med under kursen. Clownerna får i uppdrag att på största allvar spela rollerna, repetera och undersöka vad texten betyder för dem. Möjlighet finns att väva in musik eller tricks i scenerna. I slutet av veckan får clownerna välja kostym till sina roller och på torsdagskvällen möter vi den gladaste och mest generösa publiken, deltagare på veckans övriga kurser.

Kursen riktar sig till dig med god scenvana, och som vill fördjupa ditt arbete med clown.

Kursledare är Karin Bergstrand som är clown, skådespelare och pedagog. Hon är verksam som sjukhusclown, har rest med Clowner utan gränser och spelar clownföreställningar för både barn och vuxna. Det här blir hennes fjärde clownkurs på Fridhem.

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/