Erotiskt skrivande!

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Fyll en vecka med erotiskt skrivande! Tillsammans undersöker vi hur sex och sexualitet kan gestaltas i text och vad det kan fylla för privat, kollektiv och politisk funktion

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Fyll en vecka med erotiskt skrivande! Tillsammans undersöker vi hur sex och sexualitet kan gestaltas i text och vad det kan fylla för privat, kollektiv och politisk funktion. Kursen består av kortare och längre skrivövningar utifrån olika teman så som samtycke och gråzoner, humor, makt och karaktärsbygge. Vi använder oss av olika skrivtekniker så som att inspireras av bilder samt att förhålla sig till en förutbestämd situation. Andra skrivövningar kommer att vara mer självständiga.

Vi kommer att diskutera både erotiska texter och det egna skrivandet. Genom ett flertal exempel ur litteraturen diskuterar vi bredden av erotisk litteratur och hur erotik skildras beroende på vad den vill förmedla. Tillsammans undersöker vi hur samhällsnormer speglas i erotiken och vilken funktion erotik kan fylla för normbrytande sexualitet.

Deltagarna ges utrymme att utforska sitt eget skrivande utan prestation. Det egna skrivandet kan bestå av både prosa och lyrik. Ingen tidigare skrivvana behövs.

Kursledaren Emma Pemberton är utbildad skrivarpedagog och håller regelbundet workshops i att skriva erotik.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln