Fridhem drum camp 2024 med Ramon Montagner

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

En veckas trumworkshop som ger dig möjlighet att fördjupa dig i nya trumtekniker som håller på att revolutionera trumspelet världen över.

En veckas trumworkshop som ger dig möjlighet att fördjupa dig i nya trumtekniker som håller på att revolutionera trumspelet världen över. Du lär dig om hur teknikerna kan bli en del av din övningsrutin och hur de kan användas på trumsetet. Du lär dig avancerad koordination och att spela brasilianska rytmer på trumsetet, utvecklar en stilkänsla för hur rytmerna kan användas musikaliskt och lär dig om kreativa idéer för solospel. I kursen ingår individuell undervisning, grupplektioner och slagverksensemble.

Kursinnehåll:

  • Grundläggande, avancerad och förlängd stock teknik (push and pull, slide, double grip)

  • Brasilianska rytmer och kompstilar, från slagverk till trumset

  • Brasiliansk slagverksensemble

  • Avancerad koordination kopplat till brasilianska rytmer på trumset 

  • Avancerad polyrytmik för trumset

  • Musikalisk frasering på trumsetet för solospel

  • Hur du stärker ditt lyssnande för trumspelet

  • Strategier för att lära nytt

Kursen riktar sig till dig som spelat trummor ett tag och som vill utvecklas tekniskt och musikaliskt. För dig som undervisar i trumspel eller slagverk är det en utmärkt fortbildningskurs som ger dig många nya pedagogiska verktyg.

Kursledare är Ramon Montagner från Sao Paolo, en av världens absoluta föregångare när det gäller push and pull teknik och förmåga att bredda trumspelet med kreativa slagverksinslag. Ramon har lång erfarenhet som pedagog och har nyligen varit på turné och gett mästarklasser och workshops för onlinekanalen Drumeo i USA och Canada. I Brasilien spelar han med artister som Falamansa och Luisa Possi och i övrigt turnerar han världen runt med sitt unika trumspel. Han har också gett ut ett antal böcker varav den senaste handlar om hans speciellt utvecklade push and pull teknik.

https://www.ramonmontagner.com/en

Bo Håkanson, välrenommerad klassisk slagverkare och trummis från Malmö samt Anders Vestergård, mångårig trumlärare på Fridhem, är med som sidekick till Ramon under hela veckan.

 

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/