Hilal Dance® - holistisk dans för kropp och själ

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Hilal Dance är en dansträning och konstform som utgår från ett holistiskt perspektiv där andning, rörelse och närvaro är centralt.

Hilal Dance® är en dansträning och konstform som utgår från holistisk rörelsefilosofi där andning och närvaro är centralt. Dansen påverkar utövaren på ett stärkande sätt, fysiskt och mentalt. Du utvecklar kroppsmedvetenhet och förmåga till uttryck. Genom terapeutiska improvisationsövningar stimuleras fantasin och kreativiteten. Kommunikation och samspel genom rörelse skapar upplevelse av gemenskap.

 Hilal Dance® grundar sig på avant gard-dansaren Suraya Hilals sceniska arbete och dansutveckling. Denna estetiska form är ett resultat av hennes unika teknik. Läs mer på www.arabesqueacademy.se och www.hilaldance.com.

Varje kursdag inleds med Hilal Bodywork® en somatisk och yogisk praktik med inslag av pilates, fascia flow och mindfulness. Träning ges i grundning, centrering och integrering. Vi stärker kroppens hållning och linjering samtidigt som vi skapar mjukhet och flöde. Genom rytm- och rörelsegestaltning jobbar vi med hastighet, stillhet, kraftfullhet kontra återhållsamhet för att skapa dynamik och balans i vår dans. Med fokus på andningen och genom repetition blir rörelsetekniken en naturlig del av dansen.

Kursen kräver inga förkunskaper, men du bör vara förberedd på fysisk och mental utmaning. Den fysiska träningen integreras med fri dans genom improvisationsövningar. Fokus är på musikalisk gestaltning, närvaro och konstnärligt uttryck.

Kursledare Martina von Schwerin, är en av Sveriges två utbildade Hilal Dance-pedagoger. Hon driver dansskolan Arabesque Academy i Göteborg och har hållit danskurser på Fridhem sedan 2003. Förutom lång erfarenhet som pedagog har Martina framträtt på scen i Europa, Egypten, Jordanien, Indien, Kina och Japan.

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/