Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Ett bra mönster att börja med underlättar hela sömnads processen av ett vackert och välsittande klädesplagg. Du får lära dig mäta kroppen och från dina personliga mått göra bra grundmönster.

Ett bra mönster att börja med underlättar hela sömnads processen av ett vackert och välsittande klädesplagg. Du får lära dig mäta kroppen och från dina personliga mått göra bra grundmönster. 

På kursen mönsterkonstruktion går vi igenom mått du behöver, hur du ska mäta korrekt för att sedan föra över dina mått till ett användbart mönster. Vi ritar mönster helt från grunden. Vi ritar för hand men i slutet av kursen blir du även visad hur man kan rita mönster med hjälp av datorn. På den här kursen kommer vi att fokusera på mönster för plagg till överkroppen, tex, jackor, kavajer, skjortor och blusar. 

Handledare Mathew Gnagy är chef på klädkammaren på Colonial Williamsburg Virginia, USA (Amerikas Skansen). Hans stora intresse för textil och historia har lett honom till arbeten inom teater, film, undervisning och mode. Mathew har gett ut två böcker om stickning och tre böcker om historisk tillskärning. Mathew driver YouTube kanalen — The Modern Maker. Hans böcker kan du hitta om du söker på Amazon på The Modern Maker eller Mathew Gnagy. Mathew undervisar på Svenska. 

 
Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/