Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 jul 2024 - 12 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Inom orientalisk dans möter vi många olika stilar och danstraditioner, allt från magdans till olika arabiska folkdanser. Kursen passar för såväl nybörjare som mer erfarna utövare

Inom orientalisk dans möter vi många olika stilar och danstraditioner, allt från magdans till olika arabiska folkdanser. Kursen passar för såväl nybörjare som mer erfarna utövare. Vi tränar teknik, koreografi och improvisation i dans främst med ursprung i Egypten.

Kursveckan ger en inblick i olika tekniker såsom isolerade rörelser och integrerade rörelser. Mjukt böljande och flödande rörelser kombineras med accentuerade markeringar. Kursveckan ger även en kulturell och historisk orientering i olika traditioner såsom t ex Raqs Sharqi, Beladi och Shaabi. Traditionella stilar såsom Saiidi blandas med moderna och populära såsom Mahraganat. 

Varje dag inleds med en noga uppvärmning för god styrka, smidighet och flöde i dansen. Dagsschemat är sedan uppbyggt med teknikinlärning och träning, instruktion av koreografi med repetition och lekfulla övningar för kreativitet, uttryck och scenframställning.

Handledaren Martina von Schwerin driver dansskolan Arabesque Academy, www.arabesqueacademy.se i Göteborg. Hon har jobbat professionellt med orientalisk dans över 20 år och har en djup och bred kunskap om dansens historia, mångfald och teknik. Martina har förutom lång erfarenhet som pedagog arrangerat festivaler och föreställningar på bl a Stora Teatern i Göteborg. Hon har gett danskurser på Fridhem sedan 2003 och framträtt på scen i Europa, Egypten, Jordanien, Indien, Kina och Japan.

 

Fler kurser inom: Dans Orientalisk dans

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/