Skapa scener (nästan) utan ord.

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vill du lära dig att arbeta mer fysiskt på scenen? Vill du få in mer rörelse i den scenkonst du gör? Kursen handlar om att uttrycka sig fysiskt på scenen.

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jul 2024 - 19 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du lära dig att arbeta mer fysiskt på scenen? Vill du få in mer rörelse i den scenkonst du gör?

Kursen handlar om att uttrycka sig fysiskt på scenen. Du kommer arbeta med sceniska övningar där du tränar dig i att ge och ta impulser. Du övar dig på att arbeta avspänt och på att det du tänker ska synas i hela kroppen. Du skapar sedan scener där rörelsen själv bär det som behövs för att nå fram till en publik. Kanske lägger vi också in lite text – vad händer då?

Kursen avslutas med en öppen lektion där deltagarna får olika uppgifter liknande dem de har fått under kursen.

Kursen passar dig som vill bli mer fysisk på scenen. Kanske har du just börjat med teater och vill att din kropp och din scenkonst ska bli mer uttrycksfull? Eller jobbar du redan med egna projekt och vill utvecklas vidare? Huvudsaken är att du är nyfiken på att gestalta med din kropp och med dina rörelser.

Kursledare är Lena Stefenson, mimskådespelare och koreograf/regissör. Grundare av Teater Tre. Numera lektor i mingestaltning på Stockholms Konstnärliga Högskola (SKH). Dessutom glad improvisatör, körsångare och hemmapoet.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln