Skriv ditt liv - att gestalta minnen - fördjupning

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Till den här kursveckan tar du med dig ett eget material som du vill fördjupa och komma vidare med.

 

Till den här kursveckan tar du med dig ett eget material som du vill fördjupa och komma vidare med. Det kan vara texter du börjat på, en idé som du vill komma i gång med eller något du börjat göra research för.

Det kan också vara något du börjat skriva på under en grundkurs i Skriv ditt liv. Du får skrivövningar men också mer skrivtid och textrespons på denna kurs. Vi laborerar vidare med det biografiska skrivandet och skrivprocessen, prövar form och berättarperspektiv, samtalar utifrån litterära exempel och skriver, skriver!

Kursledare är Kersti Björkman, skrivpedagog och dramatiker. Hon har lett uppskattade sommarkurser på Fridhem i många år. Ger även kurser på andra folkhögskolor, i egen regi samt i Lendas på Kreta. Inriktning: biografiskt skrivande, dramatik och kreativt skrivande.

 

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/