INSTÄLLD. Stråkar i samklang-Vi växer tillsammans

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Spelar du stråkinstrument som fiol, altfiol eller cello? Vill du ha kul i sommar och utvecklas i samspel med andra? Då är det här kursen för dig!  

 

Spelar du stråkinstrument som fiol, altfiol eller cello? Vill du ha kul i sommar och utvecklas i samspel med andra? Då är det här kursen för dig!  

 

 Genom individuell coachning på ditt stråkinstrument får du kontinuerligt tekniska och musikaliska tips som ger dig möjlighet att växa som musikant och instrumentalist.  

Den här kursen består av tre huvudområden:  

 

Personligt uttryck  

Under lekfulla och kravlösa former hittar vi tillsammans olika sätt att utveckla och utforska vårt musikaliska uttryck. Inom personligt uttryck kommer vi kombinera stråkrelaterade tekniker med musikaliska uttryck för att utforska instrumentets bredd och möjligheterna till personlig tolkning. 

 

Egen övningsstil  

I grupp inspirerar vi varandra till att hitta var och ens unika övningsmetodik. I metodarbetet kommer vi arbeta med bland annat motivation, övningstips, vanor och rena teknikfrågor.  

 

Scennärvaro  

Vi stöttar varandra till att efter egen förmåga och vilja, testa på och utveckla scennärvaro. När vi arbetar med scennärvaro så gör vi det helt utifrån där du är som individ.  För någon kan det handla om att bara stå en sekund på scen och för någon annan att spela ett stycke och behålla fokus eller att bjuda in publiken i framförandet. 

 

Kursen är till för dig som spelar stråkinstrument oavsett tidigare erfarenhet. Det viktigaste är att du vill utvecklas och mötas i en respektfull och tillåtande miljö. 

 

Kursledare är Sarah Carlsson. Sarah har undervisat i stråkinstrument i närmare 20 år. Hon driver eget undervisningsföretag: Stringalong där hon även skriver eget undervisningsmaterial. Sarah Carlsson arbetar som musiker, undervisar på kulturskola, har tidigare utbildat i musik på Uppsala Universitet och är Suzukipedagog. Hon har lett och dirigerat flertalet orkestrar och körer och fått Förnyelsepriset för sitt pedagogiska arbete. Hon har en konstnärlig Kandidatexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och en pedagogisk påbyggnadsexamen från Stockholms Musikpedagogiska Institut. Därtill har hon gått flertalet ledarskapsutbildningar som hon kompletterat med många år inom improvisationsteater. Mer info om Sarah finns på stringalong.se 

 

Fler kurser inom: Musik Klassisk Pop Jazz Improvisation

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/