Teaterimprovisation - Steg 2

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

En kurs för dig som redan har testat improvisationsteater och är bekant med grunderna. 

En kurs för dig som redan har testat improvisationsteater och är bekant med grunderna. Under kursen kommer du att få utveckla ditt skapande och samspelande med andra improvisatörer, bland annat i olika games, genrer och teaterövningar. Du kommer också att få tillfälle att uppträda för publik. Ett ytterligare steg (jämfört med nybörjarkursen) är att vi jobbar mer med det sceniska uttrycket, att skapa karaktärer och att skådespela. Kanske provar också vi att spela längre historier. Framför allt strävar efter att veckan ska vara rolig, lekfull och fylld av inspiration. Handledare är Sofia Czinkoczky och Katarina Wahlberg. 

Om Sofia Czinkoczky:
Sofia upptäckte improvisationen för 21 år sedan och har sedan dess arbetat som skådespelare och pedagog, med improvisation som specialitet, bland annat på Stockholms improvisationsteater, i ensemblen Psykakuten Deluxe och på företaget Aktör Edutainment. Hon är en inspirerande och positiv impro-lärare, med en förmåga att få deltagarna att både vilja och våga mer. 

Om Katarina Wahlberg: Katarina började med improvisationsteater 2001 och har sedan dess spelat på många av New Yorks och Stockholms improscener. Hon är en av grundarna av International Theater Stockholm (IT’S) och medförfattare till The Visual Guide to Improv. Katarina har hållit mängder med olika improkurser genom åren. Som lärare är hon kunnig, lekfull och engagerad!

 
Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/