Att skriva krönikor och kåserier

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du kunna skriva roliga kåserier och intressanta och personliga krönikor? Välkommen till en vecka med mycket skriv och skratt!

 

Vill du kunna skriva roliga kåserier och intressanta och personliga krönikor? Välkommen till en vecka med mycket skriv och skratt! Vi diskuterar vad som gör en krönika eller ett kåseri läsvärt och intressant. Hur börjar man texten, hur ska man sluta och vad ska man skriva emellan?

Hur skriver man kort och effektivt så att texten blir lätt att ta till sig, men samtidigt tankeväckande och svår att glömma? Det ska vi träna på. Med enkla skrivövningar får vi fart på kreativiteten och idéerna. Korta snabba övningar varvas med längre tid för eget skrivande.

I grupp läser vi varandras texter, diskuterar dem och ger feedback. Du får verktyg för att hantera dina texter och hjälp att upptäcka din egen stil.

När veckan är slut har du förhoppningsvis skrivit flera spännande texter och har idéer och verktyg för många fler.

Kursen vänder sig till dig som vill öva på att skriva intressanta texter, oavsett om de är för en tidning, ett föreningsblad, kortare anföranden, en egen blogg eller kanske för vännerna på Facebook.

Kursledare är Olle Svalander, författare, journalist och bloggare. Han har skrivit och publicerat ett flertal romaner och faktaböcker och skrivit krönikor i Metro och ett flertal dagstidningar. Han har under fem år arbetat som lärare i kreativt skrivande på Fridhems folkhögskola.

 

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Kåseri

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/