Hitta din röst

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Välkommen till en sommarkurs med rösten i fokus! Kom och njut av att hitta kraften i din egen röst och upplev glädjen av att få brista ut i vacker talkör tillsammans med andra.

Välkommen till en sommarkurs med rösten i fokus! Kom och njut av att hitta kraften i din egen röst och upplev glädjen av att få brista ut i vacker talkör tillsammans med andra.

Under den här kursen får du ökad kunskap kring din röst och hur du kan hitta dina röstresurser. Bär du på stress eller oro som gärna sätter sig som spänningar i kropp och röst? Andra lider av en skör röst som inte hörs. Hitta verktyg för att klara livets alla röstutmaningar. Kursen går ut på att utveckla, fördjupa och medvetandegöra sin egen röst och ha kul! Andning röst och kropp i flöde ger en hel röst.

Arbetet sker till största del i grupp men även individuell röstcoachning. Var och en arbetar efter sina förutsättningar. 

Kursinnehåll:

- Röst- och talteknik. Verktyg för tydlighet och variation.

- Avspänning & Andning. Vår viktiga motor för rösten.

- Kroppsmedvetenhet

- Röst och Rörelse

- Muntlig kommunikation: berättande, läsning av text & dikter, presentationsteknik.

- Testa fonationsrör. Massage för dina stämband.

- Rösthälsa & Röstergonomi

- Bli röststark. Använd rösten så du hörs!

Alla är välkomna! För att delta behöver man inte vara någon röstvan person, utan bara nyfiken på sin egen röst.

Handledare Hanna Schüldt har ett stort engagemang för den mänskliga rösten. Hur hanterar vi vår röst för att få tillgång till hela rösten? Andning, röst och kropp i flöde ger en hel röst, allt hänger ihop! Hanna är verksam logonom, sång & rytmikpedagog, musiker och musikterapeut, utbildad på Kungl. Musikhögskolan och SMI- Stockholms musikpedagogiska institut i Stockholm.

 

Fler kurser inom: Musik Övriga teaterkurser

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/