Min roman - skrivarkurs

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Varmt välkommen till en kreativ skrivarkurs där du får möjlighet att gå på djupet med dig själv och ditt romanprojekt. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Varmt välkommen till en kreativ skrivarkurs där du får möjlighet att gå på djupet med dig själv och ditt romanprojekt. Vi jobbar praktiskt och lustfyllt i konkreta workshops, och fortsätter i fördjupande samtal och med egen skrivtid. Vi tar upp olika frågor som varje författare behöver ta ställning till för sig själv och sitt projekt. Du får möjlighet till fördjupade insikter som har bäring för just dig, då vi utgår från ditt eget skrivprojekt.

Kanske har du en idé, men ännu inte börjat skriva. Kanske har du fastnat i ett projekt i ren och skär skrivkramp. Oavsett, så är detta en utmärkt möjlighet för dig att ta reda på hur din story egentligen ser ut och därmed skapa möjlighet att skriva den på ditt eget sätt.

Du kan förvänta dig att vi tar upp frågor som:

- Vad vill jag? Vad kan jag skriva om?

- Hur börjar jag? Var?

- Vad behöver jag besluta om i texten? 

- Hur gestaltar jag på ett bra sätt?

- Hur kan jag fortsätta utveckla mitt projekt?

- Vad behöver jag tänka på för min egen del? Vad behöver jag förbättra i mitt vardagsliv?

När du reser hem har du med dig nya metoder och inspiration. Du har kommit igång med ditt romanprojekt. Du har också arbetat fram en god riktning och fått bra skjuts för dig själv och ditt projekt.

Materialkostnad tillkommer.

Kursledare är Elisabet Norin, skrivpedagog, handledare och författare, som tröttnade på att se trötta synopsis och tappade sugar och därför tog fram den här kursens innehåll. Hon har varit verksam på olika sätt inom skrivbranchen i bortåt trettio år. Hennes handbok ”Tre enkla regler –finns inte, en romanskola” är en välkänd följeslagare för många författare.

 

Fler kurser inom: Skriva Övriga skrivarkurser

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln