Skriv ditt liv - att gestalta minnen - grund

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

På den här skrivkursen får du lära dig att berätta om händelser i ditt eget liv så att de blir tillgängliga och levande för andra.

På den här skrivkursen får du lära dig att berätta om händelser i ditt eget liv så att de blir tillgängliga och levande för andra. Du får konkreta skrivövningar och uppgifter som hjälper dig att fånga in och gestalta minnen. Vi prövar olika berättarperspektiv, du får öva på att skriva om och att strukturera. Vi samtalar om vad minnen är, vad som är ”sant” och hur minnen förändras.

Vi tittar på exempel ur självbiografisk litteratur för att lära av hur andra författare har gjort. Sannolikt har du inget färdigskrivet med dig hem men utkast, ännu fler minnen och massor av inspiration. Inga förkunskaper krävs och materialet har du med dig när du kommer – DIG SJÄLV. Välkommen!

Kursledare är Kersti Björkman, skrivpedagog och dramatiker. Hon har lett uppskattade sommarkurser på Fridhem i många år. Ger även kurser på andra folkhögskolor, i egen regi samt i Lendas på Kreta. Inriktning: biografiskt skrivande, dramatik och kreativt skrivande.

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/