FOLKIS på distans - Furubodas Orienteringskurs för Livsmening i ett Komplext Samhälle

Ansökan stängd
Skola:
Furuboda folkhögskola
Plats:
Åhus - Skåne län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan med efterföljande intervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 25 aug 2022 - 16 jun 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 350 kr/termin

Kontakt: Josef Mörnerud

Telefon: 0739-414633

E-post:
josef.mornerud@furuboda.se

FOLKIS På Distans: Furubodas Orienteringskurs för Livsmening i ett Komplext Samhälle.

Vill du fördjupa ditt tänkande, bredda dina perspektiv och arbeta på att orientera dig i vår komplexa värld? 

Är du intresserad av filosofi, psykologi, tänkande, dialog, personlighetsutveckling, brottas med de stora livsfrågorna, möta andra med ett öppet sinne och att investera tid i din egen Bildning? Är du osäker på var du är på väg och vad du vill göra härnäst? Vill du ta ett år och fördjupa ditt tänkande, bredda dina perspektiv och arbeta på att orientera dig i vår komplexa värld? Då är denna kurs helt rätt för dig!

Är det inte ett märkligt samhälle och livsstil vi har utvecklat? Känns det inte som att vi står inför en meningskris? Vi har aldrig varit så uppkopplade till information och andra människor - och samtidigt känner sig många isolerade och saknar sammanhang för att utveckla sitt tänkande med andra, och förstå både oss själva och vår värld.

 Vi vill gå steget längre och ställa frågan, vilken värld vill vi leva i och hur kan vi gemensamt forma den? Vilka förmågor behövs för att kunna påverka sitt liv och ha egenmakt i en föränderlig värld? Hur utvecklar vi de förmågorna?

 Det är en ettårig folkhögskolekurs på heltid för vuxna, där vi vill hjälpa dig att utveckla både praktiska livsförmågor som förståelse för arbetsmarknad med uttalade/outtalade strukturer, men också mjukare förmågor som att göra livet innehållsligt meningsfullt. Vi vill vara ett alternativ till akademiska studier i humaniora med fokus på livsåskådningsfrågor. Vi tror att bildning handlar om både hjärta och sinne!

 Det är en fjärrundervisningskurs, vilket innebär att den främsta undervisningsmetoden är live-pass med samtalslektioner online via zoom/teams. Det kommer vara cirka tre pass i veckan och egna studier, läsning och webbaserade lärandeprocesser. Genom samtal, läsning och aktiviteter som vi tror kan hjälpa dig att hitta en väg som du tror på och vill gå. Kursen är CSN-berättigad - du kan både få bidrag och lån.

Vi försöker att träffas i Malmö vid kursstart, i möjligaste mån. 

 Vi har arbetat i många år med olika kurser för att stötta människor att hitta sin väg i livet, och känner att mycket av de aktiviteter, de processer och de metoder vi kommit över borde finnas tillgängliga för fler. Vi vill utveckla denna kurs enligt folkbildningstraditionen och använda dess styrkor genom att tillsammans bearbeta form och mål för kursen. Vi är övertygade att med detta upplägg kan vi öppna oanade potential.

 Krav för kursen: dator/padda (inte telefon) med kamera och mikrofon (gärna headset) och stabilt internet. Kameran kommer behöva vara på under kurstillfällena. Det kommer en kursavgift på 350 kronor/termin, och behov av inköp av några böcker. Vi välkomnar studenter från hela Sverige men även dig som vistas utomlands, har tillräckligt god internetuppkoppling och kan delta på utsatta tider.

 Vi har inga formella behörighetskrav, alla är välkomna oavsett bakgrund, men vi vill inspirera till seriös läsning och lyssnande på en del avancerade texter och klipp både på svenska och engelska. Kursen leder till ett intyg som visar vad vi gått igenom - vi tänker att vi stärker dig för ditt fortsatta sökande och vi vill kämpa för att ge dig förmågor som blir livsavgörande.

 Läs mer om kursen: https://furuboda.org/folkis-pa-distans

Tveka inte att höra av dig om du undrar över något till josef.mornerud@furuboda.se. Ansökan sker genom schoolsoft fram till sista maj. Kursstart 25e augusti.

Titta gärna in på kursens blogg

Vill du växa som människa ansök nu!

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/