Allmän kurs - Hälsa och inre balans

Behörighetsgivande kurs Glimåkra folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

En allmän kurs med profil Hälsa och inre balans. För dig som vill lära känna dig själv bättre och hitta mer balans i livet!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansöknings-handlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kontakt: Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805

E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se

Allmän kurs är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

Profilen Hälsa och inre balans är för dig som vill lära känna dig själv bättre, upptäcka inre resurser och hitta mer balans i livet!

Syftet med denna profil är att öka din självkännedom, förbättra din självkänsla och ditt självförtroende, ge plats för bättre relationer, lära dig att slappna av, använda mer av dina inre resurser (för studier och i ditt personliga liv), och skaffa dig redskap som du ska öva under året och ta med dig vidare i livet. Du kommer att bland annat träna på att planera och nå ett mål, hantera stress, känna igen och uttrycka dina känslor och behov, utveckla ett empatiskt lyssnande.

 

 

Dessa redskap som du kommer att studera och öva på är avslappning, positiv visualisering, kontaktskapande kommunikation, icke-religiös meditation (andningsbaserad och temameditation), övningar i personlig utveckling, medvetenhetsövningar. Allt detta bidrar till bättre inlärning, ökad koncentration, underlättad konflikthantering, mer inre ro, bättre sömn och ökad livsglädje.

Vi befrämjar kreativitet och använder olika arbetssätt: diskussion, gruppsamtal, reflexion, kropps- och sinnes-övningar, teorigenomgång, olika slags spel och samarbetsspel – inne och också ute i naturen ibland.

"Den här tiden har gett mig personligt mycket. Jag har alltid varit intresserad av att utveckla mig själv. Den har gett mig mycket kunskap om hur jag fungerar som människa. Den har fått mig att förstå att alla människor behöver sin tid för att känna sig själv närmare och för att komma fram till vad de behöver. Jag har även lärt mig att respektera det hos andra och att ge dem den tid de behöver."

Sköt om dig och ge dig själv en tid för att utveckla dig som människa och för att göra en spännande resa tillsammans med andra som har samma intresse!

Obs.: profilen är inte terapi.

 

allmän kurs arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

Spåret Högskoleförberedande är till för dig som vill öva dig i hur högskolestudier fungerar, med ökat eget ansvar och handledning av lärare. Du kommer att få prova på att skriva uppsats, papers och andra examinationsformer som du kommer att kunna möta på högskolan.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid för uppgifter, tydlig struktur, hjälp att komma igång och att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Studierna bedrivs på grund- eller gymnasienivå, i små grupper, där fokus ligger på att varje deltagare ska utvecklas och nå sin fulla potential.

Spåret Fokus är till för dig som behöver börja från början med dina gymnasiekurser eller fortsätta dina studier från Resurs eller tidigare skola. På Fokus får du också mycket hjälp. Det finns assistenter som är kopplade till klassen och vi jobbar i små klasser men du kan organisera dina studier med lite mindre hjälp än på Resurs. På spåret varvar vi ämnes- och temastudier.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glimnet.se/kurser/halsa-och-inre-balans/

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln