Allmän kurs - Träning, kost och hälsa

Ansökan stängd
Skola:
Glimåkra folkhögskola
Plats:
Glimåkra - Skåne län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansökningshandlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kontakt: Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805

E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se

En allmän kurs med profilen "Träning, kost och hälsa". För dig som gillar träning och vill fördjupa dig inom ämnet.

Allmän kurs är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

Profilen Träning, kost och hälsa passar dig som gillar att träna och vill fördjupa dina kunskaper ytterligare inom träning, kost och hälsa.

Du kommer att få lära dig mer om kroppens anatomi, olika träningsformer som styrketräning, konditionsträning och rörlighetsträning samt kost. En stor del av profiltiden kommer att innebära att du som deltagare är fysiskt aktiv och lär dig hur du själv kan planera och strukturera din träning för att nå ett visst mål. Du kommer även att lära dig att instruera, organisera, leda och motivera andra i träning. Profilen kan ge dig en behörighet i Idrott och Hälsa 2. Profilen kan vara förberedande inför fortsatta utbildningar inom träningsbranchen, som PT och idrottslärare. De ansvariga lärarna är, förutom lärare i Idrott och Hälsa och erfarna träningsionstruktörer, utbildade kostrådgivare samt att en av dem är licensierad personlig tränare och löpcoach.

 

"Profilen träning, kost och hälsa har lärt mig mycket. Inom både fysisk träning och själva tänket bakom träning. Man får lära sig utföra övningar som man både kan göra på gymmet, hemma eller i naturen och våra lärare är väldigt duktiga på att korrigera så att vi både gör rätt, och inte skadar oss, och så att vi får ut så mycket som möjligt av vår träning. Men vi lär oss även varför vi tränar och vad träningen gör med våra kroppar. Jag själv tycker vi har en god gemenskap i profilen och under träningspassen pushar vi varandra in i det sista. Alla i gruppen är olika, har olika träningsbakgrund, skador och rädslor. Men det är det som gör denna profilen så grym, för man växer något enormt som människa, både i muskelmassa och som person"

Välkommen med din ansökan om du vill få en bättre hälsa, utveckla din träning, lära dig mer om kost och inspireras tillsammans med andra med samma intresse!

 

allmän kurs arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

Spåret Högskoleförberedande är till för dig som vill öva dig i hur högskolestudier fungerar, med ökat eget ansvar och handledning av lärare. Du kommer att få prova på att skriva uppsats, papers och andra examinationsformer som du kommer att kunna möta på högskolan.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid för uppgifter, tydlig struktur, hjälp att komma igång och att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Studierna bedrivs på grund- eller gymnasienivå, i små grupper, där fokus ligger på att varje deltagare ska utvecklas och nå sin fulla potential.

Spåret Fokus är till för dig som behöver börja från början med dina gymnasiekurser eller fortsätta dina studier från Resurs eller tidigare skola. På Fokus får du också mycket hjälp. Det finns assistenter som är kopplade till klassen och vi jobbar i små klasser men du kan organisera dina studier med lite mindre hjälp än på Resurs. På spåret varvar vi ämnes- och temastudier.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://glimnet.se/kurser/traning-kost-och-halsa/

Fler kurser inom: Hälsa Kost Träning Allmän kurs

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/