Skrivarskolans projektår

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Kvarnby folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
Ett läsår
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
2 jun 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du söker Skrivarskolans projektår med: personligt brev, textprov 10 sidor, projektplan. Mer information på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 6 mar 2025

Kostnader: 1 000 kronor. Avgiften täcker deltagande i olika evenemang, material, friex av årsboken med mera.

Kontakt: Skrivarskolan

E-post:
paul.strom@kvarnby.se

Skrivarskolans projektår ger dig möjlighet att satsa på och utveckla ditt kreativa skrivande. Du läser på heltid och blir del av en urban skrivarskola med stolta traditioner.  

Du kan läsa projektåret om du redan har läst någon skrivarlinje eller om du är en etablerad författare som jobbar med ett nytt projekt. Du kommer att ingå i ett sammanhang som ger dig såväl engagerade läsare som handledning av erfarna skrivpedagoger.  
 
Du söker en plats med ett konkret projekt (roman, diktsamling, novellsamling, scenmanus osv.) som du vill arbeta med under minst en termin. 

Vi lägger vid antagning stor vikt vid planering av tiden, hur du tänker arbeta med skrivandet, vilka dagar och vilka tider, hur långt du planerar att nå under ditt projektår. Själva stommen i projektåret – utöver det egna skrivandet – är textsamtalen. Alla kursdeltagare kommer att tillhöra en mindre textsamtalsgrupp och inom den läser man kontinuerligt varandras projekt. Allas projekt blir på så sätt viktiga och angelägna för samtliga deltagare i gruppen. 

Kursen är en närvarokurs med mycket tid för eget skrivande, handledning, gruppsamtal, läsningar, gästförfattarbesök och mycket mer. Undervisningsspråket är svenska.

Bor du i en annan del av Sverige? Tveka inte att ta kontakt med oss:
Kursen kan styras om till distans beroende på sökunderlaget och kvalitén av din projektbeskrivning.
  

Deltagarna i kursen träffas för textsamtal en dag i veckan. Under läsåret handleder du vid ett antal tillfällen de textsamtal som deltagarna i basåret har. Du leder också bokprat med basårsdeltagarna under våren. Du har dessutom full insyn i basårets undervisningsschema, och är alltid välkommen att delta i lektionerna. Och förstås i alla andra aktiviteter, som utflykter, studiebesök, gästförfattarbesök och mycket mer.   

Under vårterminen sammanställer vi texter som producerats på Skrivarskolans kurser i en antologi. Det innebär att du får en inblick i val av text, arbete med korrektur, och inte minst processerna från tanke till text, från tryck till läsare. 

Varje år erbjuder vi en skrivarresa till Prag. Kostnad för resan tillkommer.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha lärt känna det längre skrivandets alla faser, samt ha fått syn på och utvecklat strategier för att förstå din egen skrivprocess. Du har utvecklat förmågor att prata om och analysera text professionellt, din egen såväl som andras.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Dramatik Kåseri

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka. Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/