Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut från mängden. Du kan lita på att du blir sedd hos oss och att du ska kunna utvecklas. Vi är den breda vänsterns skola och vill ge dig de verktyg och kunskaper som behövs för att påverka samhället och förändra världen. Skolan finns på tre ställen i Malmö: på Kvarnbyvägen strax utanför Höja/Jägersro, på Möllan och på Västra Hindbyvägen, nära Nydala.

Kvarnby folkhögskola

Det finns många skäl att läsa på folkhögskola, och många till som talar för att du ska läsa just här hos oss.

Hos oss anpassas studiernas innehåll, studietekniken och studietakten till just dina behov, utan att vi för den skulle lägga ribban lågt. Tvärtom, så tycker vi att det ska vara utvecklande, inspirerande och givande att studera.

På Kvarnby ska du som person kunna utvecklas. Dessutom vill vi ta del av dina erfarenheter, kunskaper och färdigheter. Våra kurser styrs alltså såväl av våra pedagogiska mål som av dina och dina kurskamraters intressen, behov och visioner.

På Kvarnby väntar mycket lärarledd tid, fungerande kamratstödnätverk och många aktiviteter runt omkring skolan. Här kan du andas ut och läsa i din egen takt, upptäcka nya kunskapsområden, hitta nya vänner för livet, vara med att förändra skolan - och i förlängningen förhoppningsvis världen.

Sammanlagt gör detta att många upplever oss som en bra skola, helt enkelt. Förhoppningsvis kommer även du fram till den slutsatsen.

Om du undrar över något i sammanhanget är du välkommen att höra av dig till oss. Ring, skriv, mejla - eller kom helt enkelt förbi och se för dig själv.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Våra undervisningslokaler är tillgängliga för personer med rörelsefunktionsnedsättning. Vi har kuratorer och assistenter på skolan och försöka skapa de förutsättningar som krävs för att alla ska kunna studera hos oss. Om du har specifika stödbehov är det därför viktigt att du kontaktar oss i samband med din ansökan.

Hitta hit

Postadress:
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700

E-post:
info@kvarnby.fhsk.se

Webbadress:
www.kvarnby.fhsk.se

Nyheter från Kvarnby folkhögskola