Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Vi är den breda vänsterns skola och vill ge dig de verktyg och kunskaper som behövs för att påverka samhället och förändra världen. Du kan lita på att du blir sedd och kan utvecklas hos oss!
Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Kvarnby folkhögskola

Det finns många skäl att läsa på en folkhögskola i allmänhet, och många till som talar för att du ska läsa här hos oss.

På Kvarnby anpassas studiernas innehåll, studietekniken och studietakten till just dina behov, utan att vi för den skulle lägga ribban lågt. Tvärtom, så tycker vi att det ska vara utvecklande, inspirerande och givande att studera. Du ska inte bara plugga, utan det är du som person som ska utvecklas. Dessutom vill vi ta del av dina erfarenheter och kunskaper.

Hos oss väntar mycket lärarledd tid, fungerande kamratstödnätverk och många aktiviteter runt omkring skolan. Här kan du andas ut och läsa i din egen takt, upptäcka nya kunskapsområden, hitta nya vänner för livet, vara med att förändra skolan - och i förlängningen förhoppningsvis världen.

Sammanlagt gör detta att många upplever oss som en bra skola, helt enkelt. Om du undrar över något i sammanhanget är du välkommen att höra av dig till oss.

Våra undervisningslokaler är tillgängliga. Vi har kurator och assistenter på skolan och försöker skapa de förutsättningar som krävs för att alla ska kunna studera hos oss. Om du har specifika stödbehov är det därför viktigt att du kontaktar oss i samband med din ansökan.

Kvarnbyvägen 68

info@kvarnby.se