Skrivarskolans litterära läs- och skrivkurs

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Kvarnby folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1 termin
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
2 jun 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du söker med: personligt brev, textprov på fem sidor.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 20 dec 2024

Träffar:
18 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 300 kronor/läsår som ger visst material m m ..

Kontakt: Skrivarskolan

E-post:
paul.strom@kvarnby.se

Läsandet är grunden för allt skrivande. Du ska lära dig att läsa med skrivande ögon.

Skrivarskolan i Malmö är arvtagaren efter Sveriges första skrivarlinje som startade 1985 på annan ort. Skrivarskolan har under sina snart 40 år aktivt utvecklat och förädlat kursinnehållet. 

Att ingående diskutera det man läst i en grupp med likasinnade tar läsningen, men också kunskapen om skrivandet till nya nivåer.

På kursen läser vi alltid med skrivande ögon. Undervisningsspråket är svenska. Vi läser verk från olika tider och med olika stil, ton och anspråk, alla utvalda för att rikta ljuset mot någon viss aspekt av skrivandet. I snitt läser vi en titel på tre veckor och däremellan ägnar vi oss åt kursens andra ben: skrivandet.

Skrivövningar kopplade till de aspekter vi studerat i litteraturen hjälper deltagarna att ta språng, både i det egna läsandet och skrivandet.  

Att läsa en folkhögskolekurs på distans – innebär att du ska vara aktiv i dialogen med dina lärare och med dina kurskamrater. Våra distanskurser är därför interaktiva, med många träffar och vi arbetar alltid i grupp. Vi förväntar oss ambitiösa deltagare med god förmåga att ta ansvar för såväl sin egen utveckling som för hela gruppens.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha förbättrat ditt eget kreativa skrivande och ska ha lärt dig en del om olika skönlitterära genrer. Du ska lägga en bra grund inför kommande längre litterära projekt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka. Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/