Skola:
Kvarnby folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1 läsår
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
2 jun 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du söker med: personligt brev, textprover på fem sidor. Mer information på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
40 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 500 kronor/läsår som ger friex av årsboken. Kostnader för en frivillig studieresa under vårterminen kan tillkomma.

Kontakt: Skrivarskolan

E-post:
paul.strom@kvarnby.se

Skrivarskolan ger dig möjlighet att satsa på och utveckla ditt kreativa skrivande. Baskursen läser du på distans

Skrivarskolan i Malmö är arvtagaren efter Sveriges första skrivarlinje som startade 1985 på annan ort. Skrivarskolan har under sina snart 40 år aktivt utvecklat och förädlat kursinnehållet. 

På Skrivarskolan tror vi på de frekventa textsamtalen, att läsa varandras texter, att spegla våra läsningar, att utveckla det egna skrivandet genom att läsa. Vi tror på gruppens samlade kunskap, mötet mellan deltagare och deras olika erfarenheter.  

Hos oss ska du kunna utveckla ditt skrivande och din kreativitet. Lärarna engagerar sig fullt ut för att du ska bli både trygg och professionell i ditt skrivande. Våra kurser kräver å ena sidan en diger arbetsinsats, men å andra sidan garanterar det en gedigen utveckling i ditt skrivande. 

Skrivarskolans baskurs lär ut skrivhantverket och olika litteraturgenrer. Undervisningsspråket är svenska. Du ska lägga en bra grund inför kommande längre litterära projekt. 

På Skrivarskolans baskurs skolas våra deltagare i skrivhantverket genom en lång rad skrivövningar, veckouppgifter och projekt, genom bok- och textsamtal, närläsningar och skrivteori.

Du har efter genomfört läsår utmanats inom olika former av poesi, prosa och manus för film, allt för att i slutet av året ha närmat sig sin egen röst.

Du som söker är språkligt och litterärt intresserad, du har god vana att skriva, men är öppen för att lärandet fortsätter genom livet. Du är dessutom intresserad av kursens övriga deltagare och, via textsamtalen, engagerad i deras skrivutveckling.

Att läsa en folkhögskolekurs på distans – innebär att du ska vara aktiv i dialogen med dina lärare och med dina kurskamrater. Våra distanskurser är därför interaktiva, med många träffar och vi arbetar alltid i grupp. Vi förväntar oss ambitiösa deltagare med god förmåga att ta ansvar för såväl sin egen utveckling som för hela gruppens.


Årsbok
Under vårterminen sammanställer vi material som producerats på Skrivarskolans kurser i en antologi. Det innebär att du får en inblick i val av text, arbete med korrektur, och inte minst processerna från tanke till text, från tryck till läsare.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha förbättrat ditt eget kreativa skrivande och ska ha lärt dig en del om olika skönlitterära genrer. Du ska lägga en bra grund inför kommande längre litterära projekt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka. Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/