Skrivarskolans manusutveckling

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Kvarnby folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1 termin
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
2 jun 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du söker med: personligt brev, textprov på tio sidor, synopsis. Mer information på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 20 dec 2024

Träffar:
18 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 300 kronor/termin som ger visst material.

Kontakt: Skrivarskolan

E-post:
paul.strom@kvarnby.se

Kursen manusutveckling vänder sig till dig som har ett projekt som du skrivit igenom, men som behöver ytterligare redigering för att färdigställas.

Skrivarskolan i Malmö är arvtagaren efter Sveriges första skrivarlinje som startade 1985 på annan ort. Skrivarskolan har under sina snart 40 år aktivt utvecklat och förädlat kursinnehållet. 

Du söker kursen med ett utförligt synopsis av ditt manus och gör en projektplan för hur du vill utveckla det under terminen. Du ingår i en mindre textsamtalsgrupp i vilken författarna turas om att lämna in 25 utvalda sidor. 

Veckorna mellan textsamtalen träffas samma grupp för friare samtal utifrån material som anpassas efter deltagarnas behov. Parallellt med samtalen pågår dessutom enskilda handledarsamtal.

Du som söker är författare eller aspirerande författare, med erfarenhet av textsamtal och med intresse av att bidra med kunskaper för att utveckla inte bara det egna manuset utan även de övriga deltagarnas. Olika genrer välkomnas. OBS! Notera att undervisningsspråket är svenska.

Att läsa en folkhögskolekurs på distans – innebär att du ska vara aktiv i dialogen med dina lärare och med dina kurskamrater. Våra distanskurser är därför interaktiva, med många träffar och vi arbetar alltid i grupp. Vi förväntar oss ambitiösa deltagare med god förmåga att ta ansvar för såväl sin egen utveckling som för hela gruppens.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha förbättrat ditt eget kreativa skrivande och ska ha lärt dig en del om olika skönlitterära genrer. Du ska lägga en bra grund inför kommande längre litterära projekt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka. Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/