Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.
ODLA ÅRET OM
Hur planerar du för att odla året runt? Kan man odla året om i vårt klimat?
Vilka fördelar finns det med att odla året om?
SJÄLVHUSHÅLLNING
Vad betyder Självhushållning och vad menas det att man är självförsörjande? Vi sätter upp egna självförsörjande mål och undersöker hur vi kan lyckas uppnå dessa mål.
Vad kan jag göra själv hemma? Vi lär oss tillverka tvål, hudkräm, städmedel mm
SKÖRDA OCH TA TILL VARA
Vi lär oss om att ta tillvara skörden på olika sätt.
MÅNGFALD OCH HÅLLBARHET I ODLINGEN
Olika grönsaker, perenna grönsaker, frukt, bär, blommor
Hur vet vi vad vi ska odla? Hur tar vi hand som grödorna på bästa sätt?
Hur påverkar bi och insekter de våra odlingar. Hur får vi dessa att trivas hos oss?
LÄROPLATTFORM
Vi jobbar i Google Classroom. Där läggs upp schema, uppgifter och mestadels av kontakten sker där. Videomöten har vi i Google Meet.
Inloggningsuppgifter till vårt Google classroom får ni strax innan kursstart.
Vi lär tillsammans och kursen planeras utifrån deltagarens intressen. Det är därför viktig med ett aktivt deltagande i kursen. Kursen är upplagt så att ni ska kunna jobba samtidigt som ni läser den. Det finns en del samarbete mellan deltagarna under kursen, tiderna för era Meet kommer ni överens om tillsammans i gruppen. Ni förväntas att delta aktiv i Meet och i våra classroom.
Ett antal Meet kommer att erbjudas ha under kursen. I era små grupper, med mig i hel eller halvklass och närträffarna kommer delvis vara via Meet.
NÄRTRÄFFAR
Närträffar är på helgen. På våra närträffar diskuterar och bearbetar vi det vi har jobbat med, arbetar praktiskt, dela med oss av våra odlings erfarenheter och ibland har vi olika gästföreläsare. Närträffarna kan ni delta i på plats och även delvis via Google Meet.
Datum för närträffarna får ni vid antagningen.