• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år Tre terminer
 • Ansök senast:
  30 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En av Sveriges ledande folkhögskoleutbildningar inom musikteater med fokus på berättande genom sång och skådespeleri.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan till Musikteaterutbildningen gör du i två steg. Dels fyller du i en digital ansökan på vår hemsida senast den 30 april. Dels förbereder du ett scenprov som du blir kallad till någon av dagarna 8-9 juni.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2024 - 16 dec 2025

Kostnader: Materialkostnad 3500 kr/termin + 700kr terminsavgift (försäkring samt vissa gemensamma luncher och kaffe/te/juice i skolans matsal)

Kontakt: Andreas Eldeen

Telefon: 0709-700 006

E-post:
andreas.eldeen@ostragreviefolkhogskola.com

Teater är så mycket mer än att agera. Sjunga är så mycket mer än att skapa toner. Det ena utesluter inte det andra. Idag har begreppet ”musikteater” blivit en genre som står för sig själv vid sidan av teater, opera, och musikal.  

Musikteaterutbildningen har funnits på Östra Grevie folkhögskola sedan 2015. Här lägger vi stort fokus på berättarteknik, och du får verktygen för att utveckla sång och skådespeleri som gestaltningsform. Vi är en utbildning som ger dig möjlighet till högre studier, men även till att skapa dig en bild av yrket och ta dina första kliv ut i arbetslivet.  

Vi söker dig som har avslutat dina gymnasiestudier och har ett brinnande intresse för sång och skådespeleri. Vi vill att du som börjar på vår utbildning är nyfiken och modig, och vill satsa ett och ett halvt år på att utvecklas. 

Vi drivs av tanken att artisteri är ett yrke, och att det är något man påverka och utveckla. Därför är arbetet med ditt självförtroende och din självkänsla, att våga stå för det man gör på scen, centralt på vår utbildning. Återkommande fraser på utbildningen är ”prestation står i vägen för utveckling” och ”man måste våga misslyckas för att lyckas”.  

Efter utbildningen hos oss går många av våra deltagare vidare till högre utbildning, eller arbete, inom sång och teater.

På Musikteaterutbildningen spenderar du veckorna med undervisning i form av workshops, sång- och teaterklass. Utöver den lärarledda tiden förväntas du arbeta mycket på egen hand. Skolans faciliteter är öppna på kvällar och helger. Lärarna arbetar deltid eftersom de är aktivt yrkesutövande inom scenkonstområdet. 

Utbildningsinnehåll

 • Skådepelarträning 
 • Interpretation  
 • Ensemblesång  
 • Individuell sånglektion  
 • Musikteori  
 • Fysträning 
 • Individuell repertoarklass  

 

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. 

Skolan ligger på en stor parktomt i det vackra skånska landskapet i Östra Grevie, Vellinge. Men också närheten till Malmös, Lunds och Köpenhamns kultur- och konstliv är en stor tillgång.

Läs mer om skolan

Postadress:
Östra Grevie folkhögskola
Gamla landsvägen 39, Östra Grevie
235 99 Vellinge

Telefon: 040-55 62 00
E-post: info@ostragreviefolkhogskola.com
Webbadress: http://www.ostragreviefolkhogskola.com/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln