Hitta din livsrytm - trumma och skapa

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar mån 12.00 - fre 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jul 2024 - 19 jul 2024

Kostnader: Från 5 635:- (inkl kost & logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 558910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskla.se

Denna kurs vänder sig till dig som vill hitta ett skönare flöde i ditt liv. 
Vi väcker vår livskraft och vår närvaro genom att trumma, sjunga, dansa och måla. 

Allt vi gör är rytm. Genom att identifiera oss med rytmen och arbeta med den kan vi lättare hitta vår egen rytm i livet och därmed uppnå en bättre balans i oss själva, vår vardag och i våra möten med andra.
Vi undersöker olika sätt att lyssna, känna, se och kommunicera med oss själva och med varandra. Målet är att du får med dig verktyg till att hitta din egen rytm i vardagen. Den passar även dig som aldrig har arbetat med händernas skapande eller rytm förut.

Rico vägleder oss i rytmiska upplevelser i form av trumcirklar, rörelse, body percussion och röst. 
På ett tryggt och lekfullt sätt avdramatiserar vi våra rytmiska hinder, ökar vårt självförtroende och tillåter oss att stå i vår kraft och uttrycka nuets energi i samklang med andra. Vi använder oss av afrikanska trummor och andra rytmiska instrument.

Johanna guidar oss genom uttryck som teckning, måleri och naturkonst. Vi blir medvetna om hur gräset känns mellan fingrarna, hur grenens linje kan användas i ett verk. Vi tar bort alla krav och måsten kring skapandet och lägger istället fokus på det lustfyllda och njutningen i processen. 

På torsdagskvällen bjuder vi in alla på skolan att delta i en mäktig trumcirkel och hyllning till livet!

Rico Persson har levt och tränat afrikanska trummor med en Malinkefamilj i Västafrika i många år. Sedan dess har han arbetat med rytmiken på olika sätt. Han älskar att kombinera musiken med sina stora intressen närvaro, meditation, det fria uttrycket och att föra samman människor. 
Läs mer om Rico www.drumbeat.se

Johanna har konsten och naturen som vägvisare i livet. Sedan snart tjugo år har hon jobbat som konstnär och illustratör med Malmö som bas. Hon hämtar mycket av sin inspiration från människor och naturupplevelser på sina resor i världen och älskar att sprida sin glädje till skapandet och att mötas i samskapande och gemenskap.
Läs mer om Johanna www.johannarehn.se

Material: 
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.
Materialkostnad om 200 kr tillkommer på plats för gemensamma material.
Betalas till kursledaren.

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/