Lu Jong - Tibetansk Healing Yoga

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Från 5635:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411-558 910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Yogametoden går att praktisera för alla oavsett ålder, kroppstyp eller hälsa. 

 

Välkommen till en helande vecka med mjuk träning för både kropp och sinne. 

Lu betyder kropp och Jong betyder träning/transformation och är en tusenårig buddhistisk yogateknik med rötter i tibetansk medicin. Lu Jong utvecklades under århundraden av buddhistiska yogis som mediterade i grottor högt upp i de avlägsna tibetanska bergen. Det var nödvändigt för dem att hålla sina kroppar i toppskick och hålla både immunförsvar och sina självläkande krafter starka. Lu Jong ́s stärkande rörelser och andningsmönster ökar energin i kroppen och balanserar och riktar om missriktad energi, löser upp blockeringar och dämpar negativa känslotillstånd.

 

Lu Jongs mjuka rörelser aktiverar specifika punkter längs kanalerna i kroppen (på en mycket subtil nivå, enligt Tibetansk Medicin har vi över 72.000 energikanaler) och fungerar som en inre massage som löser upp både mentala och fysiska blockeringar. Elementen och energinivåerna i kroppen blir mer balanserade. Tekniken reducerar, och kan avlägsna smärta, gör att vi får mer styrka och en ökad mjukhet och kroppskännedom.

Tekniken är utvecklad av Tulku Lobsang Rinpoche från Tibet som har studerat Lu Jong sedan 11 årsåldern. Han har modifierat rörelserna och satt samman 23 övningar så att de kan genomföras av alla oavsett vighet eller styrka. Nästan samtliga övningar går att utföras sittande på en stol för dem som inte kan stå eller sitta på golvet.
Förutom att göra yoga innebär veckan även filosofiska samtal, mantrasång med Dolma Yamyang och en chans att få prova på Tog Chöd som är en kurs som pågår parallellt.

Kursledare Heidi Vestrheim och Cecilia Nordlund
Heidi Vestrheim, eller Lobsang Dolma som är hennes buddhistiska namn, har studerat för grundaren av tekniken, Tulku Lobsang Rinpoche, sedan 2002 och undervisat i Tog Chöd och Lu Jong i Norge i många år. Heidi/Dolma utbildar även nya lärare i metoderna. 

Vid hennes sida undervisar även Cecilia Nordlund som studerat för Tulku Lobsang Rinpoche sedan 2005. Cecilia är verksam i Malmö och har undervisat i Tog Chöd sedan 2019 och Lu Jong sedan 2023.

Elisabeth YndestadDolma Jamyang är musiker och poet från Norge som undervisar i mantrasång och hur vi kan använda rösten som ett verktyg att hela och transformera oss själva.

Läs mer om Heidi Vestrheim/Lobsang Dolma och Elisabeth/Jamyang 
https://www.dolmadharma.com/

Läs mer om Cecilia Nordlund
www.tibetyoga.se

 

 

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/