Högskoleförberedande utbildning i kyrkomusik

Profilkurs Sundsgårdens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  1 april
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Högskoleförberedande utbildning i kyrkomusik på Sundsgårdens Folkhögskola. Utbildningen bedrivs i både helfart och halvfart. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov. För info, se musiklinjens hemsida på: www.sundsgarden.se

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Om du blir antagen till kursen är omkostnader för resor med mera i samband med studiebesök samt kursmaterial 1700 kr per termin. Läs mer på Sundsgårdens hemsida om kostnader för mat och logi.

Kontakt: Per-Ingvar Reuter

Telefon: 042-19 38 92

E-post:
per-ingvar.reuter@sundsgarden.se

Kursinnehållet anpassas individuellt för att ge de bästa förutsättningarna för såväl studerande som nyligen har påbörjat sina musikstudier som för etablerade musiker och musikpedagoger som vill påbörja kyrkomusikaliska studier för en framtid som kyrkomusiker.

Utbildningen bedrivs inom ramen för Sundsgårdens Musiklinje. Sundsgårdens Musiklinje, sedan länge etablerad som en av landets högskoleförberedande musikutbildningar, har ett nära samarbete med Musikhögskolan i Malmö, och flera kulturaktörer i södra Sverige. Musiklinjen bedriver en omfattande konsertverksamhet på flera scener och kyrkor i närområdet. 

Utbildningen i kyrkomusik erbjuder enskild undervisning i orgel, piano, sång och instudering, samt grupplektioner i körsång och körledning, ensemble och kammarmusik, gehör, sats- och harmonilära. Kursens innehåll ger goda förutsättningar för vidare studier vid musikhögskolornas kyrkomusikerutbildningar.  

Sundsgårdens Folkhögskola ligger naturskönt beläget vid Öresunds strand vid Råå i södra Helsingborg, och erbjuder tät kollektivtrafik till Helsingborg, Lund, Malmö och Köpenhamn. För mer information om skolan och utbildningen, se sundsgarden.se. 

Välkommen att söka till Sundsgården!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sundsgarden.se/utbildningar-kurser/langa-kurser/profilkurser/musik/

Fler kurser inom: Kantor / Kyrkomusiker Musik

Sundsgårdens folkhögskola

Det är din tid nu. Här får du växa, utmanas och inspireras för framtida studier, för arbete, för din passion och för samhällsengagemang. Sundsgårdens folkhögskola är en mötesplats som skapar sammanhållning och respekt mellan människor, oavsett bakgrund, erfarenhet, åsikter eller tankar. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat. Vi vill att du ska känna sammanhang och arbetar för att du ska lära känna dig själv och utvecklas i mötet med andra. Undervisningen utgår från dina och klassens behov, förkunskaper och erfarenheter. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundsgårdens folkhögskola
Örbyvägen 10
257 30 Rydebäck

Telefon: 042-19 38 00
E-post: info@sundsgarden.se
Webbadress: https://sundsgarden.se/