Kreativt skrivande

Ansökan stängd
Skola:
Åsa folkhögskola
Plats:
Sköldinge - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 jun 2023 - 22 jun 2023

Kostnader: Boende i enkelrum på internatet kostar 3 916 kronor, inklusive alla måltider. Du betalar en anmälningsavgift på 500 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för måltider 2 316 kronor. Denna kostnad är obligatorisk.

Kontakt: Linn Benediktson

Telefon: 0157-695 08

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Släpp loss författaren i dig! Kreativt skrivande är kursen för dig som vill förverkliga drömmen om sommardagar fyllda med skrivande, flödande fantasi och aha-upplevelser.

OBS! Tyvärr har kursstarten 2023 ställts in.

För många är en kurs i kreativt skrivande början på något de vill fortsätta med. För andra är det en skjuts på vägen de redan slagit in på.
Oavsett var du befinner dig i ditt skrivande, kan du se fram emot kursdagar fyllda med inspirerande skrivövningar och textdiskussioner. Se veckan på Åsa som en lek med ord och fantasi! Våga misslyckas och testa!
Vi kommer bland annat att gå igenom:
– hur du kan göra för att komma igång med skrivandet
– vad som är gestaltning och berättarperspektiv
– hur du kan skriva en bra miljöbeskrivning
– hur du kan skapa en text som griper tag i läsaren.

Målgrupp för kursen:
Kursen vänder sig till alla från 15 år och uppåt som har lust att utveckla och utforska sitt skrivande.
Du vill kanske skriva om ditt liv eller släkt på ett fängslande sätt. Skaffa dig verktyg till den där deckaren du tänkt på så länge. Kanske söker du input i skrivarprojektet du redan jobbar med, eller längtar efter att träffa andra skrivarnördar. Kanhända vill du undersöka skrivandets hantverk – eller bara kasta dig ut och ha kul med att skriva, skriva och skriva! 

Kursledare:
Karin Flygare är författare och debuterade 2009 med ”Det är så konstigt nuförtiden” på Alfabeta bokförlag. Sedan dess har hon skrivit ytterligare tre romaner och en barnbok.
Karin är även verksam som lektör på BTJ och skriver utlåtanden om nyutkommen skönlitteratur på svenska. Hon har i flera år lett skrivarkurser på folkhögskolor, genom studieförbund, privat samt digitalt genom www.trakten.nu.
Läs Karin Flygares artikel om att leda skrivarkurs här. Karin finns också på Instagram: flygarekarin.

Kurstid:
Måndag 19 juni till och med torsdag 22 juni 2023.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnader:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 3 916 kronor. Vid anmälan betalar du 500 kronor i anmälningsavgift.
Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 450kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider 2 316 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.

Du faktureras under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Sista anmälningsdag är tisdag 16 maj 2023. Anmäl dig här.

Mer info:
Mer om kursen, viktiga praktiska detaljer och information om skolan hittar du via denna länk.
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/