Kajak i den sörmländska skärgår

Ansökan stängd
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 aug 2022 - 12 aug 2022

Kostnader: 5300 kr för helpension i enkelrum. Ej sänglinne. Enkel vandrarhemsstandard med dusch och wc utanför rummet. Kajakhyra: 1.850:-

Kontakt: Kerstin Ehnroth/Kersti Beck Larsson

Telefon: 0156-53200

E-post:
kursochkonferens@stensund.se/kerstibecklarsson@gmail.com

 

En härlig sommarvecka i den sörmländska skärgården kommer du att få uppleva kajakpaddling tillsammans med andra kursdeltagare och Kersti Beck Larsson som är en erfaren och kunnig kajaklärare

En kurs för dig som är ovan eller vill bli en tryggare paddlare. Vi kommer att under förmiddagarna hållas helt nära skolan då vi övar olika paddeltag, prövar att välta och komma upp i kajaken igen både med hälp av kamrat och själv. Efter luncherna beger vi oss ut bland öarna i skärgården för att uppleva njutningen av att paddla och komma helt nära naturen. Förrutom att träna paddling kommer vi också gå igenom navigation och hur du packar din kajak för en lite längre tur. Som avslutning på veckan planerar vi att övernatta en natt på en ö i tält. Då lagar vi vår mat på stormkök och njuter av sommarnatten. På fredagsförmiddagen finns möjlighet att examineras på paddelpass gult eller gröntberoende på vilka kunskaper man har fått under veckan.Det gör vi i form av en tur på väg tillbaka till skolan från vår övernattningsö.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Blivit en tryggare kajakpaddlare och "ryggsäcken" full av upplevelser.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.stensund.se

Fler kurser inom: Motion Hälsa Träning

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/