Beroendeterapeut - distans

Ansökan stängd
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ha utbildning som motsvarar behandlingspedagog/behandlingsassistent, socialpedagog, undersköterska eller ha arbetat i yrket i minst fyra år. Tre års nykterhet samt egen behandling om du haft eget beroende.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 20 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
4 obligatoriska träffar
135 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Kostnad för litteratur uppgår till 5-6000 kr. . Kostnader för mat och logi under de fysiska träffarna tillkommer.

Kontakt: Lars Öhman

Telefon: 076-138 20 89

E-post:
lars.ohman@stensund.se

Vill du arbeta som beroendeterapeut med människor med beroende i olika utsatta livssituationer?

 Vår beroendeterapeututbildningen betonar människan som en del i ett socialt system och ger kunskaper om individer, grupper och samhälle. Du får en teoretisk och praktisk yrkesutbildning med en bred kompetens att arbeta såväl stödjande, coachande och behandlande utifrån beroendeproblematik inom missbruksvård. 

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med människor med beroende i olika utsatta livssituationer. Du får en teoretisk och praktisk yrkesutbildning med en bred kompetens att arbeta stödjande, coachande och behandlande utifrån beroendeproblematik. Du har efter examen möjlighet att arbeta inom många olika delar av det psykosociala behandlande verksamhetsfältet för missbruksvård såsom socialtjänst, samt frivillig- och privatsektor.

Utbildningen ger breda kunskaper inom social omsorg. Den ger dig kunskaper kring vetenskaplig teori och metod med kvalificerade kunskaper, färdigheter samt kompetens för behandlande arbete i praktiken. Du får fördjupade kunskaper inom beroende som fenomen samt verkningsfulla psykosociala metoder för att möta en individ i beroende.

Beroendevård som huvudämnesområde sammanfaller till stora delar med andra yrkesområden och arbete med människor i utsatta livssituationer. Det sociala arbetets värdegrund utgår från humanistisk människosyn och ett etiskt förhållningssätt med betoning på mänskliga rättigheter.

Utbildningen är förankrad i socialvetenskaplig forskning och behandlande arbete som praktik. Vi betonar därför människan som en del i ett socialt system. Kunskaper om individer, grupper och samhälle får en framträdande plats i utbildningen.

Träffar

4 obligatoriska fysiska träffar om totalt 12 dagar (normalt är tisdag, onsdag och torsdag). Träffarna planeras just nu till v38, v51, v5 samt v23.

Boende

Under våra träffar står du själv för boendet på skolan. Ditt boende bokar du genom att maila receptionen och du hittar kontaktuppgifter nedan. Boendet här innebär “all inclusive", det vill säga både boende och måltider. Kostnaden för detta paket per dygn är 660:- per person och natt som inkluderar boende och frukost, lunch, middag, fm-kaffe och em-kaffe. . Sänglinne och handdukar tar du med eget eller hyr för 125:-. (förbokas)

Pendlar du betalar du 137:- per dag som inkluderar lunch, fm-kaffe och em-kaffe.

Faktura skickas till din mail eller eventuell faktureringsadress, efter din vistelse.

Behöver du boka extranatt (komma dagen innan kursstart) skicka förfrågan till receptionen. Kommer du innan 16.30 finns din nyckel att hämta i receptionen men kommer du senare så hör av dig. Extranatten kostar 350:- inklusive boende och frukost.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen kan leda till arbete inom många olika verksamhetsfält som socialtjänst, inom ideell och privat sektor.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://stensund.se/utbildningar/beroendeterapeut/

På utbildningen pratar vi om djupa saker med varandra. När någon vågade öppna sig så vågade jag det också!

Said, Malin, Albin och Sanna läser till socialpedagoger på Sommenbygdens folkhögskola. Att de fyra klasskamraterna är engagerade i att göra skillnad i samhället finns det inga tvivel om. Och arbetsplatserna och möjligheterna är många.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/