Kajak i den sörmländska skärgården v27

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Helpension med boende med lakan och badlakan 6500 kr. Har du ingen egen kajak kan du hyra en av skolan för 1500 kr för hela kursen.

Kontakt: Stensunds folkhogskola

Telefon: 0156-53200

E-post:
stensund@stensund.se

 En härlig sommarvecka (v27) i den sörmländska skärgården kommer du att få uppleva kajakpaddling tillsammans med andra kursdeltagare och Kersti Beck Larsson som är en erfaren och kunnig kajaklärare

En kurs för dig som är ovan eller vill bli en tryggare paddlare. Vi kommer att under förmiddagarna hållas helt nära skolan då vi övar olika paddeltag, prövar att välta och komma upp i kajaken igen både med hälp av kamrat och själv.

Efter luncherna beger vi oss ut bland öarna i skärgården för att uppleva njutningen av att paddla och komma helt nära naturen. Förutom att träna paddling kommer vi också gå igenom navigation och hur du packar din kajak för en lite längre tur. På fredagsförmiddagen finns möjlighet att examineras på gult eller grönt paddelpass beroende på vilka kunskaper man har fått under veckan.

Kursen ges även vecka 32.

Kursledaren
Kursledaren KerstiKersti Beck Larsson, är kursledare för kajakkurserna under sommaren. Kersti är även lärare på Natur- & äventyrsguide kust som är en ettårskurs på Stensund. När Kersti inte är på Stensund guidar hon i Tivedens nationalpark som samarbetspartner till nationalparken och håller kajakkurser i Vätterns norra skärgård. Kersti är också utbildad Certifierad Naturguide och auktoriserad utbildare hos Svenska knaotförbundet. Hållbara naturupplevelser är viktiga för Kersti.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Blivit en tryggare kajakpaddlare och "ryggsäcken" full av upplevelser.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.stensund.se

Fler kurser inom: Kanot Uteliv Motion

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/