Vandring, yinyoga och skogsbad v.27

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
Fem dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver kunna gå 10–12 km i lugnt tempo.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Helpension med boende med lakan och badlakan 6500 kr.

Kontakt: Stensunds folkhögskola

Telefon: 0156-532 00

E-post:
stensund@stensund.se

Tycker du om att uppleva naturen genom vandring? Längtar du efter återhämtning, kontakt med dig själv och påfyllning av energi? 

 

Vi kommer att vara utomhus stor del av vår sommarkursvecka. På förmiddagarna ger vi oss ut på olika vandringar och på eftermiddagarna ägnar vi oss åt skogsbad och yinyoga i naturen runt skolan. 

Vi vandrar på Sörmlandsleden och på olika slingor i närområdet. Du behöver kunna gå 10–12 km i lugnt tempo. Det blir både vandring i tystnad och vandring i reflekterande samtal.

Vi gör yinyoga som är en lugn och långsam yogaform där vi placerar kroppen i sittande och liggande positioner och stannar i flera minuter. Yinyogan hjälper oss att mjuka upp kroppen och öka flödet av energi. I de stilla positionerna ges tillfälle att vända blicken inåt och praktisera medveten närvaro.

Vi kommer också att skogsbada i den vackra naturen runt skolan. Här finns både närheten till havet och mjuka skogsstigar att röra sig på.  Skogsbad handlar om att uppleva naturen i närvaro med alla sina sinnen. Vi rör oss långsamt i tystnad och när vi stannar guidar jag i olika övningar. Helt kravlöst och alldeles naturligt. Studier från främst Japan visar på goda fysiologiska och psykologiska effekter på hälsa och välbefinnande när vi utövar skogsbad.

Det här blir en återhämtande vecka för både kropp och själ i både rörelse och vila. Du bjuds in att hitta en ökad känsla av närvaro,  medvetenhet och klarhet med hjälp av naturen.

Det finns enklare yogamattor att låna och som går att använda utomhus.

Kursen ges även vecka 28

Yogainstruktör

Ledare
Lise-Lotte Johansson, Utbildare, inspiratör,  coach och yinyogalärare med stort intresse för vandring. Har lång chefserfarenhet från förskola och har varit gruppträningsledare på Friskis & Svettis i många år. Driver numera Vigenstorp Yoga & Mindfulness på sin gård i norra Skåne.  Läs mer på www.larprocesser.se

 

 

 

 

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/