Skola:
Botkyrka folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
31 augusti 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du bör vara klar med SFI D eller har motsvarande kunskaper i svenska.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024 - 11 jun 2024

Kostnader: Kostnader: 1200 kronor/termin (inklusive försäkring, tillgång till internet, ChromeBook, utskrifter, kurslitteratur, studiebesök med mera)

Kontakt: Elisabeth Norrby

E-post:
elisabeth.norrby@botkyrkafolkhogskola.org

På kursen Svenska i fokus 3 studerar du svenska för att bli klar med SVA grund. Du får en ökad kunskap om samhället, en introduktion till arbete och möjlighet till fortsatta studier.

Den här kursen är för dig som kommit en bit på väg mot svenska som andraspråk på grundläggande nivå. Kursen är på grundläggande nivå och vill förbereda dig för arbete eller fortsatta studier.

Svenska språket är viktigt i allt vi gör. Du studerar matematik och lär dig om samhället och omvärlden. Fyra lektioner i veckan har du möjlighet att välja mellan engelska, bild och hemkunskap. Om du vill studera vidare på gymnasienivå bör du välja engelska. Alla studerande har gemensamma temadagar, friluftsdagar och föreläsningar.

På folkhögskolan möts deltagare med olika erfarenheter och bakgrund. Du möter människor i olika åldrar, med olika kultur och språkkunskaper. Vi tänker att allas kunskaper och livserfarenheter är viktiga. Vi lär oss av varandra på folkhögskolan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs förväntas bli klar med SVA grund. Du får en ökad kunskap om samhället, introduktion till arbete och möjlighet till fortsatta studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://botkyrkafolkhogskola.org/basaret/

Botkyrka folkhögskola

Botkyrka folkhögskola är en folkhögskola i Norra Botkyrka som genom folkbildning och utbildning skapar möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenhet. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola
Tomtbergavägen 14
145 67 Norsborg

Telefon: 08-534 708 80
E-post: info@botkyrkafolkhogskola.org
Webbadress: http://www.botkyrkafolkhogskola.org/