ABC i skrivandets konst 2: "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" (distans)

Profilkurs, Distanskurs Jakobsbergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1-2 terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Författarskolans skrivarkurs för dig som vill skriva en egen roman, poesibok, novellsamling eller teaterpjäs. Handledning, respons, författarcoaching, webbinarier, videoföreläsningar, närträffar.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bifoga ett personligt brev, projektbeskrivning och textprov från projektet på max två A4-sidor. Obs! Läs noga information på kursens hemsida innan du skickar ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 17 jun 2022

Träffar:
2 obligatoriska träffar
2 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Se kursens webbplats.

Kontakt: Jonas Ask

Telefon: 073-674 84 64

E-post:
jonas.ask@jakobsbergsfolkhogskola.se

Passion, kreativitet, disciplin

"Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola är för dig som har ett skönlitterärt projekt som du vill fördjupa dig i. Kursen erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt projekt.

Vår vision med denna kurs är att stimulera dig till att komma i kontakt med din passion för skrivandet. Och att utifrån en inre motivation kunna släppa loss och underhålla ditt kreativa flöde. Vi uppmuntrar, stöder och ger dig olika verktyg så att du kan skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med projektet. Du får genom bland annat författarcoaching hjälp med att formulera såväl mindre delmål som övergripande slutmål med kursen och ditt projekt.

Alla moment har som syfte att på olika sätta främja arbetet med ditt projekt. Din och dina kurskamraters skrivprocesser och den respons ni ger på varandras texter utgör kursens nav. I fokus står din vilja och de behov du och gruppen har för att komma framåt i arbetet. Det övergripande syftet är att genom ett dynamiskt samarbete mellan lärare och kursdeltagare, i en trygg och kreativ atmosfär, finna de bästa tänkbara möjligheterna och lösningarna för dig att uppnå det du vill med ditt skrivprojekt. Alla genrer är välkomna; såväl poesi/dikter, dramatik/teater som prosa, romaner och noveller. Kursledaren är författare och har flerårig erfarenhet av undervisning och handledning inom litterär gestaltning.

Kursledarna är själva skribenter med mångårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare. (Läs mer på kursens hemsida via länken här nedan.)

Distans med två obligatoriska träffar på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Startar två gånger per år (höst och vår), halvfart, berättigar till CSN.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/vara-kurser/skrivprojekt.aspx

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Dramatik

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln