Personlig tränare (PT)

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Jakobsbergs folkhögskola
Plats:
Järfälla - Stockholms län
Längd:
22/8 2024 - 4/4 2025
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen vänder sig till dig som har förkunskaper motsvarande vår utbildning till Hälsoutvecklare eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2024 - 4 apr 2025

Kostnader: Se utbildningens hemsida.

Kontakt: Nicklas Lindström

E-post:
halsa@jakobsbergsfolkhogskola.se

Bli licensierad personlig tränare med inriktning mot hälsa, prestation och manuell behandling på en av Sveriges mest omfattande PT-utbildningar!

 

Om utbildningen

Kursen ger dig goda förutsättningar att kunna arbeta med träning, hälsa och livsstil, oavsett om du vill arbeta i träningsbranschen eller som egenföretagare. Som avslutning på utbildningen kan du genomföra certifieringsprov till exempelvis personlig tränare och kostrådgivare. En viktig aspekt i kursen är hur du i din roll som PT kan stödja och motivera dina klienter att nå sina mål, samt med hjälp av manuella behandlingstekniker kan undersöka, upptäcka och behandla enklare besvär. Under kursen kommer du regelbundet möta branschföreträdare och andra viktiga personer med spetskompetens inom sina områden. På vår hemsida finns utförligare information om kursen.

Kvalitetssäkring

Utbildningen kännetecknas av våra välmeriterade lärare, mycket praktisk övning och ett nära samarbete med branschen. Kursen kvalitetssäkras av bl.a. Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare) och EuropeActive. Med djupa ämnesstudier inom relevanta ämnesområden blir våra deltagare eftertraktade på arbetsmarknaden och anställs av de stora träningskedjorna eller arbetar som egenföretagare. 

Utmärkande är bl.a:

  • Omfattande undervisningstid och hög lärartäthet.
  • Över 130 timmar individuell klientpraktik.
  • Kursen är kostnadsfri, där du enbart betalar för personliga omkostnader.
  • Utbildningen är CSN-berättigad.
  • Hög anställningsbarhet med flera yrkesutgångar i samma utbildning..
  • Hög undervisningskvalitet som åstadkoms av lärare med stor pedagogisk skicklighet och branschkännedom.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser.

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/