Sommarkurs: Dans och trummor

Sommar/helg/veckokurs Sigtuna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fem dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

I denna sommarkurs får du dansa och trumma till härliga rytmer. Vi förflyttar oss bort till andra kontinenter genom musik och dans, och får uppleva nya kulturer. Kursen passar både dig som tidigare dansat, men också dig som aldrig provat varken dans eller trummor - alla kan vara med! Veckan kommer att bjuda på mycket musik, dans, glädje och gemenskap! 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 5 aug 2022

Kostnader: Kostnad för boende och mat under veckan är 5500 SEK i enkelrum och 5000 SEK i dubbelrum. När du anmält dig kommer du att få ett svarsmejl med länk till betalning. Du betalar en depositionsavgift på 500 kr som återbetalas om kursen ställs in.

Kontakt: Karin Östling

Telefon: 0721657000

E-post:
info@sigtunafolkhogskola.se

Vi kommer attt dansa Zumba,en glad och energifylld form av dans och träning, till förkoreograferade låtar. Dansen sker till toner av merengue, salsa, reaggeton, cumbia, bachata och afrobeats. 

 

Vi kommer också att dansa västafrikansk dans till livetrummor där vi tillsammans bygger upp en koreogrfi. trummorna ger en extra energi och glädje till dansen. Dansen kännetecknas av stora rörelser och mycket energi i en tillåtande och generös atmosfär där alla kan vara med på sin egen nivå. 

 

Lärare

Anna Westling - Utbildad Zumbainstruktör som undervisat i Zumba sedan 2014. Klasserna har ett glatrt och högt tempo med många olika dansstilar. 

Aicha Soumah - Danslärare från Gambia där hon varit med i ett flertal danskompanier. I Sverige har hon undervisat i dans sedan 2015. 

Younoussa Dabo - Född rakt in i den västafrikanska danstraditionen och började tidigt att dansa och spela djembatrumma. Han är en erfaren pedagog och har undervisat i Sverige sedan 2011.

 

Du bor i enkelrum med dusch och toalett på rummet, handdukar och lakan ingår. Frukost, lunch, middag och fika serveras i vår matsal. Om vädret tillåter går det att sitta på vår fina uteplats med utsikt över Mälaren. Vi använder Schoolsoft för anmälan/ansökan till kurser. När du klickar på "Ansök nu" tas du direkt till en loginsida för Schoolsoft. Där skapar du en användare eller loggar in om du redan har en användarprofil. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sigtunafolkhogskola.se/sommarkurser

Fler kurser inom: Dans Afrikansk dans Musik

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln