Filmlinjen

Ansökan stängd
Skola:
Sundbybergs folkhögskola
Plats:
Sundbyberg - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Stort filmintresse

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 31 maj 2023

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri. För material, kopiering, studiebesök och gästföreläsare betalar du 3 900 kr per termin (7 800 kr för hela året)

Kontakt: Expedition

Telefon: 08-445 39 00

E-post:
info@sundbyberg.fhsk.se

Filmlinjen är en är bred och heltäckande utbildning där du får kunskaper inom alla filmens områden som regi, manus, klippning, filmfoto, ljud, ljus och filmproduktion. 

Du får kunskaper om både enkel och avancerad filmteknik, som kameror, klipprogram, lampor och ljudteknik och får en djup förståelse för hur filmen fungerar som språk och kommunicerar med sin publik.

Utbildningen är praktisk och varje moment består omväxlande av genomgångar om hur film kommunicerar och filmövningar där ju får omsätta dessa nya kunskaper i praktiken. Deltagarna jobbar tillsammans i filmteam där du får pröva på filmyrkets alla roller. Övningarna utvärderas och du får alltid feedback på resultaten så du kan utvecklas som filmare. 

Du kommer även delta i ett stort antal större filmprojekt under året där du tillsammans med andra deltagare tillsammans producerar kortfilmer. Året avslutas med ett större filmprojekt där varje deltagare får skapa en egen kortfilm, från manus till regi och klipp. 

Inga förkunskaper krävs och utbildningen är öppen för både dig som redan gjort en del filmer men nu vill fördjupa dig och få en verklig förståelse för filmen som konstform och uttrycksform och dess möjligheter eller för dig som är nybörjare och nyfiket vill upptäcka filmen som språk.

Filmlinjen består av en ettårig grundkurs och ett påbyggnadsår där du får fördjupa dig i mer avancerad filmteknik och ett längre eget filmprojekt som du får hjälp med att utveckla och producera.  

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://sundbybergsfolkhogskola.se/vara-kurser/kulturparaplyet/filmlinje/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Sundbybergs folkhögskola

Mycket mer än skola

Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor från olika kulturer med olika erfarenheter och bakgrund.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundbybergs folkhögskola
Ursvik Entré, Rissneleden 110
174 57 Sundbyberg

Besöksadress: Ursvik Entré, Rissneleden 110

Telefon: 08-445 39 00
E-post: info@sundbyberg.fhsk.se