Ledarskap för barn- och ungdomsidrott -distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 4 nov 2024 - 13 dec 2024

Träffar:
2 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 086996628

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

En kurs för dig som ledare och tränare för barn och ungdom. Vilka utmaningar ställs du inför? Vi hjälper dig att hitta lösningar.

Om utbildningen

Kursen kommer att ge dig insikt om din roll som ledare/tränare och vilka möjligheter man har att påverka barn och ungdomar till goda värderingar och en bra livsstil. Vi tar upp utmaningar du ställs inför som tränare/ledare och förslag på lösningar. Genom exempel på övningar och metoder som är anpassade efter olika åldrar, ger vi dig som ledare/tränare tips på en inspirerande och utvecklande inlärningsmiljö med god träningseffekt. Vi tittar också på barn och ungdomars fysiologiska- och motoriska utveckling. Kursens mål är att förbättra din förmåga som ledare att stimulera barn och ungdomar i sin träning och vid tävling.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, datum för träffarna är 15 november och 6 december. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

Kursen är till för dig som är eller som vill bli tränare/ledare för barn och ungdom. För dig som vill ha inspiration och vill gå vidare i din personliga utveckling som tränare/ledare.

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. För- eller eftermiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen ska du på ett lustbetonat sätt kunna välja att träna de fysiska kvalitéerna vid en mottaglig ålder och välja övningar och träningsmetoder, med en genomtänkt progression anpassade för barn och ungdom. Du har fått med dig verktyg för att kunna skapa goda träningsmiljöer, som ger glädje och motivation. En miljö där alla barn och ungdomar har möjligheten att lyckas utifrån sina individuella förutsättningar.

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/