Träningsplanering - distans

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 4 mar 2024 - 19 apr 2024

Träffar:
1 obligatorisk träff
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 08-699 66 28

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

I den här kursen får du möjlighet att lära dig träningsplaneringens grunder, principer och begreppsförklaringar.

Du kommer att få lära dig träningsplaneringens grunder, principer och begreppsförklaringar. Efter kursen kommer du att kunna hantera kartläggning och målskrivningsprocesser samt analysera idrottens specifika krav och kapacitet. 

Under kursen kommer du att få förståelse för och lära dig hantera planering av träningslärans olika fysiska grundegenskaper, uthållighet, styrka, snabbhet, rörlighet och koordination. 

Du kommer också att få förståelse och lära dig hantera planering utifrån den fysiska principen om belastning, volym, intensitet och återhämtning. 

Kursen kommer också att gå igenom hur du planerar för längre och kortare perioder, micro, makro och meso planering. Hur du planerar för formtoppning och mästerskap, hantering av långa turneringar/tävlingar. Vi går också igenom träningsplanering ur ett psykologiskt och socialt perspektiv. Att implementera koststrategier vid planering av träning. Träningsplanering ur ett prestations och skadepreventivt perspektiv och att förstå och omsätta testresultat i en planeringsprocess. 

Kursen bedrivs främst på distans men med en träff på Bosön, den 14 mars. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs


Efter kursen kommer du att kunna hantera kartläggning och målskrivningsprocesser samt analysera idrottens specifika krav och kapacitet. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/presentationsteknik-och-kommunikation/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/