Natur- och kulturvägledning - distans

Ansökan stängd
Skola:
Klarälvdalens folkhögskola
Plats:
Stöllet - Värmlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 30 jun 2023

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Kontakt: Ingela Källén

Telefon: 010-8331220

E-post:
ingela.kallen@regionvarmland.se

Vill du skapa och arbeta med upplevelser inspirerade av natur och kultur. Lära dig berättande på olika sätt genom guidning, utställning och digitala verktyg. 

Under kursen Natur- och kulturvägledning kommer dina färdigheter inom friluftsliv att utvecklas och du kommer att bli trygg i att vägleda människor i olika miljöer.

Kursen är en distansutbildning på 100% med ca 10 närträffar. Innehållet i kursen är bland annat Värmlands natur-och kulturlandskap, folktro och traditioner, berättarteknik, vistelse i naturen för personlig utveckling, ledarskap, friluftsliv och säkerhet, guidning, entreprenörskap, fältbiologi, skogens skafferi och digitala verktyg för naturvägledning. Delar av undervisningen kommer att bedrivas på den levande fäboden Kårebolsätern.

Exempel på fältexkursioner är fäboliv, finnskogen, pilgrimsvandring, Sveriges innanhav, flottfärd

Praktig ingår i utbildningen.

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Klarälvdalens folkhögskola

För dig som är intresserad av skog vatten luft och jord finns Klarälvdalens folkhögskola som har kurserna med inriktning mot natur och kultur. Både skolan och internatet ligger i Stöllet. Här finns fantastiska möjligheter att vara ute i naturen på fritiden så dra nytta av den härliga naturen. Skolan har utbildningsplatser för dagstudier i Hagfors Sunne Södra viken.

Läs mer om skolan

Postadress:
Klarälvdalens folkhögskola
Kyrkvägen 13
680 51 Stöllet

Telefon: 010-83 31 200
E-post: klaralvdalen@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.klaralv.se/