Örtagården till glädje och nytta

Sommar/helg/veckokurs Kyrkeruds folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Denna kurs är en härligt inspirerande kurs för dig som både vill vara utomhus och arbeta med händerna samt få verktyg och kunskap för att planera och anlägga en egen örtagård.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Kostnad utan logi 1245 kr det inkluderar 5 luncher och fika, en middag och serviceavg. Kostnad med logi 3375 kr det inkluderar boende, 5 frukost, lunch, middag, fika och serviceavg. Visst kursmaterial ingår.

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Vi fokuserar på örtodling, och hur du kan tänka för att få en plats för örtodling som är anpassad efter dig och anlagd på ekologiskt vis. Vi kommer att varva teori och praktik, bland annat bygger vi en örtspiral här på Kyrkerud.
Förutom odlingen utforskar vi de olika örternas användningsområden. Vi talar om vetenskap och myter, och vi provar att göra egna produkter av örter till hudvård och hemmaapotek.
Välkommen till en härlig vecka där vi tillsammans utforskar örtodlingens värld!

Kursledare
Kursledare är Elin Boström, som driver en liten permakulturgård i Uppland. Förutom att ta hand om ankor, höns, bin och odlingar håller hon kurser om odling, permakultur och smådjursskötsel. Elin brinner för småskalig och hållbar odling och är extra intresserad av perenna grönsaker, skogsträdgårdsodling och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola - Konstskolan i Värmland -  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln